Suur segadus: kas suve kõmulisim üleminek jäi ühe minuti jagu hiljaks?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David de Gea.
David de Gea. Foto: SCANPIX

Kui eile teatas enamik meediakanaleid, et Manchester Unitedi ja Madridi Reali jalgpalliklubid on väravavahi David de Gea üleminekus viimaks kokkuleppele jõudnud ja hispaanlane siirdub tagasi kodumaale, siis praeguse seisuga on tehingu toimumine pandud küsimärgi alla.

Hispaanias sulgus üleminekuaken keskööl vastu tänast, kuid Reuters vahendab Hispaania raadiojaama Cadena Ser informatsiooni, mille kohaselt jõudsid vajalikud paberid Hispaania jalgpalliliitu kõigest üks minut pärast südaööd. Real pidanuks de Gea eest Unitedile maksma 29 miljonit naela ning saatma lisaks Inglismaale väravavahi Keylor Navase.

Hispaania ajalehe AS teatel sai alaliit de Gea üleminekudokumendid kätte kell 00.28 ehk pool tundi pärast lubatud tähtaega. Lisaks märkis AS, et Navas oli küll Unitedisse siirdumisega nõus, kuid soovis teha lepingusse mõned omapoolsed muudatused ning United ei jõudnud neid tähtajaks vormistada, mistõttu jäädigi paberimajandusega hiljaks.

Teisalt avaldas jalgpalliajakirjanik Tancredi Palmeri, et tema andmetel on Reali valduses tõendid, mille kohaselt United edastas vajalikud dokumendid hoopis kell 23.59 ehk napilt enne kella kukkumist. Üleminekute eest vastutav FIFA langetab toimuva osas otsuse täna.

Eelmisel hooajal Unitedi parimaks mängijaks valitud de Gea siirdumisest Reali on räägitud juba kaua. Hispaanlase leping Unitediga lõpeb tänavuse hooaja järel, seega oli praegune üleminekuaken Inglismaa klubi jaoks sisuliselt viimane võimalus de Gea müügilt kopsakas summa teenida.

2011. aastal Madridi Atleticost Unitedisse siirdunud de Gea seisis eelmisel hooajal meeskonna väravapostide vahel kõikides kohtumistes peale ühe, kui jäi vigastuse tõttu eemale viimasest liigamängust. Tänavu kaitses ta Unitedi väravat küll hooajaeelsetes kohtumistes, kuid seni peetud neljas liigakohtumises ja kahes Meistrite liiga play-off-mängus kasutas Unitedi peatreener Louis van Gaal väravavahina suvel klubisse toodud Sergio Romerot, viidates sellele, et venima jäänud üleminekusaaga ei luba de Geal korralikult mängimisele keskenduda.

Inglismaal antakse klubidele küll sageli tähtaja napi ületamise korral armu, Hispaanias pole sellist pretsedenti aga varem sündinud. Kumbki klubi pole veel tehingu ärajäämist või toimumist ametlikult kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles