Sarjavõidust napilt ilma jäänud Montoya kirus võitjat: tal oli s*tt hooaeg

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan-Pablo Montoya.
Juan-Pablo Montoya. Foto: SCANPIX

Pühapäeval napilt IndyCari vormelisarja hooaja üldvõidust ilma jäänud kolumblane Juan Pablo Montoya kirus pärast mõru pilli allaneelamist nii reegleid, mille põhjal jagati hooaja viimase etapi eest sõitjatele topeltpunktid, kui ka värsket meistrit Scott Dixonit.

«Tal oli s*tt hooaeg, aga ta tegi ühe hea sõidu ja maksime selle eest karmilt,» nähvas Montoya pärast seda, kui oli lõpetanud Sonomas peetud viimasel etapil kuuendana. Dixon võitis ja kindlustas tänu topeltpunktidele Montoya ees esikoha, kusjuures mehed kogusid võrdselt 556 punkti, ent uusmeremaalasele andis eelise see, et tal oli kirjas kolm etapivõitu Montoya kahe vastu.

«Vaatame, kas seda reeglit muudetakse, aga korraldajatele meeldib viimase etapi eel põnevust kruvida. On see aus? Ei ole, aga läheme hooaja viimasele etapile vastu teadmisega, et seal jagatakse topeltpunkte. On see normaalse sarja puhul aus? Ei ole, aga nad tahavad selliste reeglitega mängida ja kui sulle see ei meeldi, siis ära sõida,» pahandas Montoya, kes põrkas Sonomas kordusstardi järel kokku tiimikaaslase Will Poweriga, langedes sõitjaterivi lõppu.

Sõidu lõpuks suutis Montoya tõusta kõigest kuuendaks, kuid vajanuks tiitli võitmiseks viiendat kohta. «Nõme lugu, et käid rehvi vahetamas, teed kõik, mida suudad, sõidus on niivõrd palju muutujaid – aga see ei loe, mida sa kogu hooaja jooksul oled korda saatnud,» nentis Montoya. Kolumblane pole varem IndyCari meistriks tulnud, lõpetades mullu neljanda kohaga. Küll aga võitis ta 1999. aastal CART-sarja, siirdudes seejärel vormel-1 sarja, kus saavutas viie ja poole hooajaga seitse etapivõitu ning lõpetas kaks korda aasta kokkuvõttes kolmandana.

Dixon on tulnud IndyCari meistriks varem ka 2003., 2008. ja 2013. aastal. 13-aastase IndyCari karjääri jooksul on ta lisaks olnud hooaja kokkuvõttes kaks korda teine ja neli korda kolmas. Sarjas jagati tänavu topeltpunkte ka Indianapolise 500 miili sõidul, mille võitis Montoya. Mullu anti topeltpunktid sõitjatele kolmel 500 miili sõidul.

Mida topeltpunktid muutsid?

Hooaja tegelik lõppjärjestus

  1. Scott Dixon 556
  2. Juan-Pablo Montoya 556
  3. Will Power 493

Järjestus ilma Sonoma etapi topeltpunktideta:

  1. Juan-Pablo Montoya 528
  2. Scott Dixon 506
  3. Graham Rahal 478

Järjestus ilma kõikide topeltpunktideta:

  1. Juan-Pablo Montoya 478
  2. Scott Dixon 474
  3. Graham Rahal 448
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles