USA lahtiste mullune finalist kaotas tänavu juba avaringis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kei Nishikori.
Kei Nishikori. Foto: SCANPIX

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel pidi tänavu juba esimese ringi järel reketid pakkima mullu meesüksikmängus finaali jõudnud Kei Nishikori.

Maailma edetabelis neljandal kohal olev jaapanlane, kes jäi eelmisel aastal finaalis alla Marin Cilicile, kaotas viies setis 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 4:6 prantslasele Benoit Paire'ile (ATP 41.). 

Maailma esireket Novak Djokovic alistas kergelt 6:1, 6:1, 6:1 brasiillase Joao Souza, edetabelis 8. kohale langenud hispaanlane Rafael Nadal oli aga 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 parem horvaadist Borna Coricist. Turniiri pidi pooleli jätma 16. asetusega prantslane Gael Monfils, kes oli ukrainlase Ilja Martšenko vastu 6:2, 4:6, 0:5 taga, kui andis loobumisvõidu.

Avaringis olid tippudest võidukad veel mullune võitja Marin Cilic, David Ferrer ja Miloš Raonic, teise ringi jõudis ka portugallasest Joao Sousast viies setis jagu saanud leedulane Ricardas Berankis. Soome parim meestennisist Jarkko Nieminen jäi avaringis kindlalt 3:6, 1:6, 1:6 alla prantslasele Jo-Wilfried Tsongale.

Naiste turniiril sai kerge tööpäeva esireket Serena Williams, kes juhtis venelanna Vitalija Djatšenko vastu 6:0, 2:0, kui vastane oli sunnitud loobuma. Hüppeliigese vigastusega hädas olnud Djatšenko suutis pooletunnise mängu jooksul võita kaheksa geimi peale kõigest viis punkti ja tegi kuus topeltviga.

Turniir sai aga kiire lõpu seitsmenda asetusega serblanna Ana Ivanovici jaoks, kes kaotas slovakitarile Dominika Cibulkovale 3:6, 6:3, 3:6. Cibulkova on küll maailma edetabelis alles 50. kohal, kuid käis märtsis Achilleuse kõõluse operatsioonil ja on seetõttu pidanud tänavu tegema mängupausi.

Kaheksanda asetusega tšehhitar Karolina Pliskova jäi kindlalt 2:6, 1:6 alla USAd esindavale Anna Tatishvilile, hispaanlanna Carla Suarz Navarro kaotas aga maailma edetabelis 77. kohal olevale Tšehhi tennisistile Denisa Allertovale 1:6, 6:7 (5). Asetatud mängijatest olid võidukad veel Venus Williams, Madison Keys, Eugenie Bouchard, Agnieszka Radwanska, Belinda Bencic, Elina Svitolina, järgmises ringis Anett Kontaveidiga kohtuv Anastassia Pavljutšenkova ja Jekaterina Makarova, kaotuse pidid aga vastu võtma Jelena Jankovic, Svetlana Kuznetsova ja Sloane Stephens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles