Lohelaudur Kristiin Oja sai MM-etapil 9. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiin Oja.
Kristiin Oja. Foto: Svetlana Romantsova

21.-31. augustil toimus maailma suurim lohelauavõistlus, Virgin Kitesurf World Championshipsi (VKWC) poolt korraldatud Pringels Kitesurf World Cup Saksamaal, Sankt Peter Ordingus. Tegemist oli VKWC tuuri viienda etapiga, kus osalejate arv ulatus 125 võitlejani 25 riigist ning mõõtu võeti nii lohesurfi vabastiilis kui ka slaalomis.

Sankt Peter Ordingus toimusid ka kvalifikatsioonisõidud, kus selgusid võistlejad, kes pääsesid võistlema selle aasta edasistele vabastiili MM-etappidele. Eesti lohesurfaril Kristiin Ojal tuli samuti läbida eelnevalt kvalifikatsioonisõidud, kuna edasi pääses automaatselt vaid seits esimest sõitjat ning Oja oli eelnevate etappide kokkuvõttes üheksas. 

«Kvalifikatsioonisõidud läksid väga hästi, mul õnnestus kõikides sõitudes esimeseks tulla, tänu millele olin üks neljast tüdrukust, kes pääses võistlema. Kokku oli tulnud kvalifikatsioonisõitudele 16 tüdrukut ning loomulikult olin päris närvis, kuna tingimused on Põhjameres päris rasked,» nentis Oja.

Pärast kvalifikatsioonisõite alustati põhivõistlusega, kus Oja sai 9. koha. Naiste arvestuses võitis Gisela Pulido (Hispaania), tema järel tuli esmakordselt teisele kohale Annelous Lammerts (Holland) ning kolmandaks Bruna Kajiya (Brasiilia).

«Minu eesmärk oli kindlasti pürgida kõrgemale kohale, kuid tingimused olid viimasel päeval väga rasked, suurte lainete, tugeva tuule ja hoovusega. Seega oli võistlus nagu loterii,» kommenteeris Oja.

Meeste arvestuses võidutses Aaron Hadlow (Inglismaa), teine oli sarja liider Liam Whaley (Hispaania) ning kolmas Carlos Mario (Brasiilia). Slaalomis sai naiste arvestuses esikoha Katja Roose (Holland), teiseks tuli Annelous Lammerts (Holland) ning kolmandaks Steph Bridge (Inglismaa). Meeste arvestuses läks esikoht Florian Gruberile Saksamaalt, teine Olly Bridge'ile Inglismaalt ning kolmandaks jäi Rolf Van Der Flugt Hollandist. 

Järgmised etapid toimuvad Argentiinas, Hiinas ning Lõuna-Aafrikas, Kristiin Oja valmistub nendeks Brasiilias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles