Video: vennad Pihod jagavad muljeid kaitseväeteenistusest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Pihod läbisid kaitseväeteenistuse.
Vennad Pihod läbisid kaitseväeteenistuse. Foto: Ekraanitõmmis videost

Kahevõistlejad Kail ja Han-Hendrik Piho läbisid sportlastele ettenähtud lühendatud mahus ajateenistuse ning jagavad selle kohta oma blogis nüüd muljeid, olles lisanud ka sõdurielu iseloomustava video.

«Millised kaks kuud! Eesti on nüüd kahe reservväelase võrra natuke turvalisem. Muidugi loodame tegelikult, et meid ei vajata ja meie kodumaa jääb rahumeelselt iseseisvaks,» kirjutavad vennad Pihod blogis.

«Kuidas siis oli? Tegemist oli väga palju ja see aeg oli väsitav, samas õpetlik, lisaks olid ümberringi toredad inimesed, tänu millele aeg möödus väga kiiresti. Meie jaoks olid kõige raskemad pikad päevad ja lühike söögiaeg. Päev algas hommikul kell kuus hommikvõimlemisega ja lõppes ühtul kell kümme rahvushümni laulmisega. Selle aja sisse jäi vaid üks tund vaba aega. Söömiseks oli kümme minutit ja algul oli kummaline toitu ilma mälumata suhu kühveldada, kuid inimene harjub kõigega.

Kõige lahedamad asjad olid laskmine, plahvatuste korraldamine, gaasikamber, orienteerumine ja rännakud. Meestele meeldib ju ikka pauku teha! Gaasikamber oli eriti lõbus, eriti kui mask läbi laseb ja saad näkku korraliku annuse pipragaasi! Orienteeruma pidi ilma kaardita, ainult samme lugedes ja kompassi kasutades. Rännakul oli seljas 30 kilo varustust, tee viis läbi muda, vee ja torude. Ning lisaks õpid väga kasulikke asju nagu näiteks esmaabi andmist või seda, kuidas end vaid poole liitri veega üleni puhtaks pesta.

Spordist. Sportlastena tehti meile erand ja saime pärastlõunal kolm tundi treenida. Enne kaitseväkke minekut kavatsesime selle aja jooksul jõudu lisada, kuid tegelikult tegime sel ajal pigem taastavat trenni. Sellegipoolest oli tegu väga kasuliku ajaga ning tänu sellele oleme suutnud korralikult põhja laduda ja saame enne talve algust kolm kuud pingutada.

Kokkuvõttes – enne teenistusse asumist see meid ei huvitanud ja pigem tundus, et see segab kõvasti talvehooajaks valmistumist. Kuid nüüd on meil väga hea meel, et oleme riigi ees oma kohustuse täitnud!» kirjutavad vennad Pihod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles