Killing karmist konkurentsist: medali järele läheb kümme paatkonda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Foto: Liis Treimann

Prantsusmaal Aiguebelette'is jätkuvatel sõudmise maailmameistrivõistlustel hakkab Eesti paarisaeruline neljapaat – koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo – vaikselt hoogu koguma.

Eelsõidu ebaõnnestumise järel näidati lohutussõidus kindlat minekut ning neljapäeval toimuvale poolfinaalile minnakse vastu suurte plaanidega – kõigepealt jõuda kaheksa hulka ning kindlustada koht Rio de Janeiro olümpiamängudel, seejärel aga rünnata juba kohta poodiumil.

Eestlased lõpetasid oma lohutussõidu Itaalia järel teisena, kusjuures kõigis kolmes vaheajapunktis oldi esimesed. Peatreener Matti Killingu sõnul tegi nelik hea ja kontrollitud sõidu. «Kindel esitus. Kuigi vahesõidu tase oli ühtlane, siis kontrollisid mehed sõitu algusest lõpuni. Päris enne finišit ei pandud Itaalia rünnakut tähele ning lasti nad endast mööda. Õnneks täna ei olnud tähtsust, kas lõpetada esimese või teisena,» selgitas Killing. «Kõige tähtsam oli see, et sõit sujus kergelt ja liigset energiat ei kulutatud.»

Killingu sõnul on MMi tase tõeliselt tugev ning medalitest mõtlevad koguni kümme neljapaati. Kusjuures valitsev Euroopa meister Venemaa langes täna konkurentsist ning tugev Suurbritannia pääses poolfinaali tänu vahesõidus tehtud vägevale lõpuspurdile. «Poolfinaal tuleb tõeliselt karm, kuid usun, et suudame seal taas hea sõidu teha,» jätkas Killing.

Kui pühapäevasel eelsõidul läksid eestlased alt ning ei osanud arvestada kohalike kuumade ilmaoludega, siis nüüd võeti tehtud vigadest õppust. «Läksime liiga vara välja ning ei osanud kuumaga toime tulla. Nüüd oleme veidi rohkem harjunud ning targemad. Vahesõidu ajal olid olud ka veidi leebamad – umbes nagu Eesti jaanipäev.»

Eesti nelik sõuab samas poolfinaalis koos Poola, Saksamaa, Uus-Meremaa, Suurbritannia ja Kanadaga. «Pea kõik alles jäänud paatkonnad lähevad medali peale sõitma. Meie jaoks on kõige tähtsam jõuda kaheksa hulka ja saada koht Rio olümpial. Kui see siht on täidetud, siis võtame järgmise eesmärgi ehk medali,» rääkis Killing. «Mehed on võistlustahet täis ning ühe asja eest väljas!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles