Ametlik avaldus: Madridi Real süüdistab de Gea nurjunud tehingus Manchester Unitedit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David de Gea.
David de Gea. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailma viimaste päevade üheks kõmulisemaks teemaks on terve suve kestnud spkeulatsioonid Manchester Unitedi jalgpallimeeskonna väravavahi David de Gea võimaliku ülemineku kohta. Tänaseks on selge, et tehing ManU ja Madridi Reali vahel jäi katki viimasel hetkel ning Hispaania suurklubi on juhtunud asunud süüdistama Manchesteri meeskonda.

Üleminekuakna viimastel päevadel ManU ja Reali vahel toimuma pidanud tehingu ümber valitseb suur segadus, kuid nüüdseks on Madridi meeskond oma kodulehel teatanud, et de Gea ei ühine nende meeskonnaga. Varasema info kohaselt olid klubid nõus omavahel tegema tehingu, mille järgi de Gea liitub Realiga 29 miljoni inglise naela eest ning lisaks saadab Hispaania klubi Inglismaale oma praeguse puuriluku Keylor Navase. Nurjunud tehingu põhjuseks oli asjaolu, et de Gea üleminekudokumendid jõudsid Hispaaniasse liiga hilja.

Madridi meeskond on tekkinud segaduses avaldanud oma kodulehel kümnepunktilise teadaande, milles süüdistatakse tehingu nurjumises ainuisikuliselt Unitedit. Reali avalduses seisab, et ManU oli nõus läbirääkimistega alustama alles eile hommikul ning kuigi see oli kõige viimane aeg, oli Madridi klubi sellega nõus. Hispaania klubi selgituste kohaselt jõudsid kaks klubi kiirelt kokkuleppele nii de Gea kui Navase üleminekute osas ning Real saatis omapoolse versiooni juba lõunal Inglismaale. Väidetavalt saabus ManU poolt korrigeeritud versioon alles õhtul hilja, kuid Real suutis kiirelt reageerida ning dokumendid õigel ajal tagasi saata. Seejärel pidas United läbirääkimisi Navase agendiga ning väidetavalt olid enne südaööd kõik vajalikud allkirjad olemas ning ManU suutis õigel ajal ära saata de Geaga seatud dokumendid, kuid jäeti saatmata Navasega seotud materjalid. Madridi klubi väitel said nad lõplikult dokumendid kätte napilt pärast südaööd, kuid siis oli juba hilja. Viimase punktina teatabki Real oma ametlikus avalduses, et nemad tegid omalt poolt kõik, et väravavahtide üleminekud toimuksid, ning seega on nurjumises süüdi ManU.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles