Mängu peab saama klappima vaid paari treeninguga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel treeningul pidid meeskonnakaaslased takistama Mait Patraili võimsaid viskeid.
Eilsel treeningul pidid meeskonnakaaslased takistama Mait Patraili võimsaid viskeid. Foto: Peeter Langovits

Vaid kolm ühistreeningut, neist üks täies koosseisus – see on hind, mida maksab EM-valikturniiriks valmistuv Eesti käsipallikoondis selle eest, et enamik koondislasi on välisliigades jõudnud tasemeni, mis lubab koondisel mõelda pääsust finaalturniirile.



Eile õhtul kogunes Viimsisse 14 koondisekandidaati, täna hommikul lisandub Norras palliv Sten-Erik Lepp ning õhtul Saksamaalt saabuv Janar Mägi ja Rootsis mängiv Dener Jaanimaa.

Juba homme varahommikul lendavad käsipallurid Makedooniasse, kus kolmapäeval antakse EM-valiksarjas avalöök.

Kuigi kaks kerget harjutuskorda tehakse ka võõrsil, jääb kokkumängu lihvimiseks vähe aega. Kolme treeningu põhjal peab peatreener Kalmer Musting koos abilistega otsustama, kes on need kaks mängijat, kes Makedoonia lennukist maha jäävad.

EM-valiksarjas katsetab Euroopa Käsipalliliit uut süsteemil, mis lubab üheks mänguks registreerida koguni 16 pallurit. Eestlased piirduvad aga 15 mehega.

«Kaks väravavahti, Marius Aleksejev ja Eston Varusk, on meil välja valitud, kaasa saavad ka kõik kolm joonemängijat, küsimus on peamiselt tagaliinis. Soovime näha, mis seisus keegi parasjagu on,» selgitas Musting ja lisas, et konkurentsi tihendamiseks kutsus ta pärast pausi koondisse 32-aastase Kristo Järve.

Eesti koondise treenerite käsutuses on peaaegu kõik need mehed, keda sooviti. Vaid Põlva Serviti tagamees Mario Karuse käis eelmine nädal uuesti põlvelõikusel ja jääb veel vähemalt pooleteiseks kuuks palliplatsilt eemale.

Mõistagi on koondise liider Schaffhauseni Kadetteniga Meistrite liigas osalev Mait Patrail. Tema tegemisi on Musting näinud telepildi vahendusel, ülevaade on tal ka Eesti meistriliigas osalevatest mängijatest, ülejäänute kohta hankis treener infot palluritega telefonitsi vesteldes.

Mustingu sõnul on koondise jaoks väga oluline tegelane Janar Mägi, kuid just tema sai eile õhtul Saksamaal mängides jalatrauma ja võib koondisest sootuks eemale jääda.

Täna varahommikul läheb  Mägi esmalt Saksamaal arstide juurde, seejärel lendab siiski kodumaale.

Peale Makedoonia kuuluvad Eestiga ühte alagruppi ka Bosnia ja Ungari. Musting peabki just ungarlasi selle neliku tugevaimaks meeskonnaks.

«Viimase viie-kuue aasta jooksul on nad mänginud kõikidel EMi ja MMi finaalturniiridel. Sarnane kogemus on ka Makedoonial, Bosnia pole veel tiitlivõistlusele pääsenud,» reastas ta vastased. «Nõrku meeskondi selles seltskonnas pole, samas ei saa me minna mängima mõttega, et kaotame kõik kuus kohtumist – eesmärk on pääseda finaalturniirile.»

EM-valikturniiri teisel etapil on seitse neljaliikmelist alagruppi, kust finaalturniirile jõuavad kaks esimest. Et mitte alustada järgmist tsüklit kõige madalamalt astmelt nagu tänavu, tuleb vältida neljandat kohta. Eestil on järgmine kohtumine pühapäeval Põlvas Ungariga, valiksari jätkub tuleva aasta märtsis.

«Kaks esimest mängu näitavad ära, millises seisus oleme. Kui tahame konkurentsis püsida, peame neist vähemalt ühe võitma. Tegelikult on edasipääsuks vaja kodus kõik vastased alistada ja siis ka väljas mõni võit näpata.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles