Ats Kuldkepp: kes paneb Eesti korvpallikoondisele pingeid peale?

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ats Kuldkepp.
Ats Kuldkepp. Foto: Sander Ilvest

Eesti ja kogu maailma spordi lahutamatu osa on võistlejatele lattide seadmine. Tavaliselt on sportlaste eesmärgid ja kõrvaltvaatajate ootused üsna sarnased. Kui tulemused jäävad näiteks ajakirjanike eeldatule alla, on sportlastel alati üks võimalustest meediat süüdistada.

Tihti on see õigustatud. Pühapäeval lõppenud kergejõustiku MMi ajal tunnistas Venemaale naiste kõrgushüppe kulla toonud Maria Kutšina, et lülitas interneti negatiivsetest artiklitest hoidumiseks välja. Tema esines edukalt, aga kokkuvõttes jäi Venemaa medalitabelis alles üheksandaks, mis on nii suurele kergejõustikuriigile tohutu pettumus. «Tahaksin, et ajakirjanikud toetaksid meid raskel hetkel, mitte ei tambiks,» rääkis Kutšina pettunult ja lisas, et meedia pani koondisele liialt pingeid peale. Ilmselt oli seal tõetera sees.

Loodan, et Eesti korvpallikoondise mängijad, treenerid ja fännid järgmisel nädalal Riias sarnast juttu ei räägi. Teatavasti on koondise eesmärk pääseda laupäeval algaval EM-finaalturniiril kuueses alagrupis nelja hulka ehk kaheksandikfinaali. Peatreener Tiit Sokk on selle korduvalt välja öelnud. Ajakirjanikud ei saa koondisele otsest eesmärki panna, sest palliplatsile ei joosta ja mängijatele käske ei jagata. Seega on õigem rääkida ootustest.

Isiklikult ootan Eestilt ühte võitu. Ma ei tea ühtegi korvpallist kirjutavat või rääkivat ajakirjanikku, kes ootaks või nõuaks rohkemat. Edasipääs pole asjade loogiline käik, vaid eneseületus. Ma ei usu, et keegi sai eelnevat võtta pingete pealepanemisena. Ometi on sel suvel mõnede mängijate poolt meedia suunas kriitikanooli kostnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles