De Gea saaga jätkub: ManU veeretas süü Madridi Reali kaela

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David De Gea.
David De Gea. Foto: SCANPIX

Kuigi eile sulgusid Euroopas jalgpalliliigade üleminekuaknad, on endiselt üheks põletavamaks teemaks Manchester Unitedi ja Madridi Reali luhtunud tehing, mis oleks Hispaaniasse viinud ManU väravavahi David de Gea. Kui eile avaldas Real oma kodulehel kümnepunktilise süüdistuse, mis veeretas süü Unitedi kraesse, siis Inglismaa klubi tegi omapoolse avalduse, milles näidatakse näpuga hoopis Reali suunas.

Suur segadus Unitedi ja Reali vahel sai alguse juba suve algfaasis, kui hakkasid levima kuulujutud, et Madridi klubi soovib soetada ManU väravavahti David de Gead. Tehingu sõlmimiseni jõuti alles siiski esmaspäeval ehk 31. augustil, kui Hispaanias oli suvise üleminekuakna viimane päev. Väidetavalt jõudsid Madridi meeskond ning United veel viimasel hetkel kokkuleppeni, mille järgi maksab Real de Gea eest 29 miljonit inglise naela ning saadab omalt poolt Inglismaale oma väravavahi Keylor Navase, kuid väidetavalt saabusid Manchesteri klubi poolt vajalike kinnitustega dokumendid liiga hilja ning nii jäi tehing katki. Real selgitas nurjunud üleminekute järel, et nemad tegid omalt poolt kõik, et ajalimiidi sisse jõuda, ning seega on segaduses süüdi United.

ManU avaldas omakorda vastuseks oma kodulehel teadaande, milles selgitatakse, et nemad polnud de Gea müümisest huvitatud ning Real ise tegi esimese pakkumise alles esmaspäeva lõunal. Unitedi avalduses selgitatakse, et nemad allkirjastasid kõik dokumendid enne keskööd ning lisasid materjalid ka ametlikku süsteemi, samas kui Real ei suutnud endapoolset de Gea paberimajandust õigel ajal üles laadida ning just seetõttu jäi tehing toimumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles