Kontaveit teenis vägeva võiduga 120 200 dollarit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

TENNIS. 19-aastane Anett Kontaveit teeb Ameerika lahtistel tennisemeistrivõistlustel elu mängu. Kui esmaspäeval oli maailma edetabelis 152. kohta hoidev eestlanna avaringis 7:5, 6:2 üle austraallannast Casey Dellacquast (WTA 60.), siis eile tegi Kontaveit tuule alla maailma 31. reketile Anastassija Pavljutšenkovale Venemaalt. Noore eestlanna võidupunktid olid lõpuks 7:5, 6:4.

Enne tänavust US Openit polnud Kontaveit oma karjääri jooksul suure slämmi põhiturniiril ühtegi matši võitnud, seega tegi ta enda jaoks ajalugu juba esmaspäeval. Eilset võitu võib pidada aga neiu senise karjääri tähtsaimaks. Eriliseks teeb saavutuse ka tõsiasi, et enne põhiturniirile jõudmist pidi ta läbima kolmest matšist koosnenud kvalifikatsiooniturniiri. Seega sai eestlanna US Openil viienda järjestikuse võidu, samal ajal kui Pavljutšenkovale oli see alles teine kohtumine.

Kolmandasse ringi jõudmise eest pani Kontaveit taskusse 120 200 dollarit. Võrdluseks, senise karjääri jooksul oli ta teeninud veidi üle 225 000 dollari. Tase tõuseb ning panused suurenevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles