Galerii: eestlased jäid Hispaania staaride survele lõpuks alla

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti U21 jalgpallikoondis oli täna õhtul Lilleküla staadionil lähedal ühele oma paremale tulemusele läbi aegade, kui Hispaania eakaaslasi suudeti EM-valikmängus pikalt kuival hoida.

Lõpuks hispaanlaste surve all siiski murduti ja 82. minutil saatis karistusalas toimunud sagina järel palli väravasse Valencia kaitsja Jose Gaya. Kohtumise teisel lisaminutil teenisid külalised veel penalti, mille realiseeris Evertoni mängumees Gerard Deulofeu. Lõpptulemusena kirjutatigi tabelisse Hispaania 2:0 võit.

Hispaania ridades sai näha tõelist staaride paraadi. Väljakul käisid Londoni Arsenali põhikoosseisu kuuluv äärekaitsja Hector Bellerin, juba eespool mainitud Deulofeu, Madridi Atleticos regulaarselt mänguaega teeniv Saul Niguez ning ka FC Barcelona põhimeeskonnas mänguaega saanud ründaja Munir El Haddadi. Viimane teeniski eile külalistele penalti.

Peamiselt koduliiga mängijatele toetuva Eesti säravamate momentide eest hoolitses Hispaania tugevuselt neljandas liigas Alcobendas Sporti ridades palliv Frank Liivak. Avapoolaja lõpus tegi Liivak palliga umbes 50 m pikkuse soolo ja teenis karistusala joone lähistelt vea. Järgnenud karistuslöök lendas aga napilt tema jalast üle värava. Teisel poolajal tõmmati Liivak taas karistusala joonel pikali ning taas sai ta soodsast kohast pealelööki proovida, kuid sel korral jäi sooritus pehmeks. Suurema osa kohtumisest pidigi Eesti tegelema kaitsetööga ja palli järele jooksmisega, mis andis ilmselgelt kohtumise lõpus juba väsimusena ka tunda.

Eestlaste jaoks oli see EM-valiksarjas teiseks kohtumiseks. Avamängust oli eestlastel kirjas 0:0 viik koduväljakult San Marinoga. Järgmine matš on kavas esmaspäeval Tartus, kui kohtutakse Horvaatiaga. Lisaks kuuluvad valiksarja 6. alagruppi Gruusia ja Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles