Kanter sai Zürichis Teemantliiga etapil kolmanda koha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: SCANPIX

Kettaheitja Gerd Kanter sai Zürichis peetaval Teemantliiga etapil kolmanda koha. Eestlane asus avakatsel heidetud 62.25-ga liidriks, sai seejärel kirja 64.22 ja kolmandal katsel 64.38. Kolmel viimasel katsel läks Kanterile aga tabelisse null ning temast möödusid MM-pronks Robert Urbanek tulemusega 65.78 ning viimasel katsel 65.04 heitnud värske maailmameister Piotr Malachowski. Kanteri selja taha neljandaks jäi tulemusega 63.04 äsja Pekingis toimunud MMil hõbeda võitnud belglane Philip Milanov. 

 

Meeste kettaheitevõistluse esimeses voorus heidab Gerd Kanter 62.25 ja on sellega avavooru järel liider. Teisel kohal on vaid sentimeetri võrra kehvema tulemusega MM-hõbe Philip Milanov ja kolmandal 61.60 heitnud MM-pronks Robert Urbanek.

 
 
 

Värske maailmameister Piotr Malachowski heidab avakatsel kõigest 56.39 ja on sellega tulemuse kirja saanud meestest viimane. Nulliring tuleb avavoorust Christoph Hartingule ja Vikas Gowdale.

 
 
 

Kanter parandab teisel katsel veelgi tulemust, 64.22!

 
 
 

Teise vooru järel on eestlane sellega ka kindel liider, sest Milanov ja Urbanek saavad nulli, Malachowski ja Hartingu heited ei küündi aga 60 meetri jooneni.

 
 
 

Kanter on hoos - kolmandal katsel tuleb 64.38.

 
 
 

Sellega on ta ka kolme katse järel kindel liider, teisel kohal on ikka Milanov ja kolmandaks tõusis kolmandal katsel 62.02 heitnud Martin Wierig.

 
 
 

Malachowskil on parimana kirjas vaid 59.77 ja Hartingul kahe nulli kõrval 57.04, mis annab neile vastavalt seitsmenda ja viimase ehk üheksanda koha.

 
 
 

Neljandal katsel saab Kanter nulli, Milanov heidab aga 63.04 ja Urbanek 63.03.

 
 
 

Neljandas voorus teeb lõpuks ometi maailmameistrile sobiliku heite Malachowski, kes tõuseb tulemusega 63.10 teiseks.

 
 
 

Urbanekilt 65.78 ja poolakas läheb liidriks!

 
 
 

Kanter ei saa ka viiendal katsel tulemust kirja.

 
 
 

Viimasel katsel heidab Malachowski 65.04 ja tõuseb samuti Kanterist mööda, teisele kohale. Urbanek jääb aga 73 sentimeetriga tema ette.

 
 
 

Kanter jääb viimaselgi katsel tulemuseta ja nii kuulub talle tänase etapi kolmas koht.

 
 
 

Esikolmik: 1. Urbanek 65.78, 2. Malachowski 65.04, 3. Kanter 64.38

 
 

Enne võistlust:

Meeste kettaheite võistlus algab Eesti aja järgi kell 18.55. Lisaks Kanterile on võistlustules ka Pekingi MMi esikolmik: Piotr Malachowski (Poola), Philip Milanov (Belgia) ja Robert Urbanek (Poola).

Rasmus Mägi 400 meetri tõkkejooksu start on kavas kell 22.36. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles