Tänak enne juubelirallit: miinimumeesmärk on koht esiviisikus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga.
Ott Tänak koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga. Foto: SCANPIX

Fordi rallitiimi sõitja Ott Tänak lausus enne järgmise nädala lõpus peetavat Austraalia MM-etappi, et ootab kruusateedele naasmist. Sel hooajal koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga sõitev Tänak tähistab seejuures Austraalias väikest juubelit, sest tegu on tema karjääri 50. ralliga WRC-sarjas.

«See on mulle tuttavam teekate ja teame, et suudan siin konkurentsis olla. Olen Austraalias siiski varem vaid korra sõitnud ja seda Ford Fiesta R5-ga, kuid see ei muuda mu lähenemist. Muidugi on seetõttu tegemist nii mulle kui ka Raigole hooaja ühe keerulisema etapiga, kuid katsed on siin kiired ja sujuvad, mis peaks meile sobima. Kui saame katsetega hästi tutvuda, usun, et oleme võistluseks valmis,» rääkis Tänak M-Spordi pressiteate vahendusel.

«Suurim väljakutse on see, et Austraalia on niivõrd eriline. Loodus ja ka katsed erinevad kõvasti kõigest, mida ülejäänud hooaja jooksul kogeme. Kruus on peaaegu punast karva ja metsas kasvavad puud võivad heita väga ebaharilikke varje, nii et tuleb sõita täielikult legendi järgi ja seda usaldada,» kirjeldas Tänak. «Raske pakkuda, kui hea koha nimel me võistleme, kuna me pole varem sellel rallil WRC-autoga sõitnud, aga tahan kindlasti olla paremate seas. Meie miinimumeesmärgiks on koht esiviisikus,» lausus eestlane.

Tiimijuht Malcolm Wilson usub samuti eestlasesse. «Ott pole siin varem WRC-autoga võistelnud, aga sellegipoolest teame, et neil ja autol on vajalik kiirus olemas. Kui nad leiavad varakult hea rütmi, võib siit tulla kõva tulemus,» kirjeldas Wilson Tänaku ja M-Spordi teise sõitja Elfyn Evansi šansse.

Viimati Saksamaa MM-rallil kaheksanda koha saanud Tänak hoiab MM-sarja üldarvestuses neli etappi enne hooaja lõppu 54 punktiga kaheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles