Eestlastel Rio OMilt esimene esikümnekoht käes

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juua, kõnelevad ka Andrei Jämsä, Allar Raja ja Tõnu Endreksoni ilmed hooaja seni raskeimalt sõidult tulles. Esimest veepudelit püüab eessõudja Kaspar Taimsoo.
Juua, kõnelevad ka Andrei Jämsä, Allar Raja ja Tõnu Endreksoni ilmed hooaja seni raskeimalt sõidult tulles. Esimest veepudelit püüab eessõudja Kaspar Taimsoo. Foto: Fred Killing

Olümpiamängudel loetakse ikka tavapäraselt medaleid, lisaks jälgitakse, kuipalju tuleb kohti esikuuikus ja -kümnes. Eile võis Eesti olümpiakoondis ühe linnukese tabelisse ära teha, sest vähemalt üks esikümnekoht järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängudelt on eestlastel nüüdseks kindlustatud.

Prantsusmaal Aiguebelette’is peetavat MMi pühapäeval ootamatult kahvatu eelsõiduga alustanud neljapaat Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo on seejärel liikunud aina tõusvas joones. Eilses poolfinaalis saadi teine koht ja tagati endale pääse homsesse finaali.

«Eelsõit ehmatas ikka ära, kui kaotasime esimestele seitsme sekundiga. Vahesõidus kestsime juba 1500 m hästi. Nüüd poolfinaalis oli meil võtta tugev lõpp. Tundub, et Eesti mehel võtab käima saamine aega,» iseloomustas Raja finaalipääsme tagamise järel MMi senist kulgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles