Kuulus ja kallis Eesti fännimaja vallutab Riia kesklinna

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännimajas hakkavad õllekraanid ja tagaplaanil olev lava paika saama. Möll algab laupäeval.
Eesti fännimajas hakkavad õllekraanid ja tagaplaanil olev lava paika saama. Möll algab laupäeval. Foto: Tairo Lutter

Kui Eesti korvpallikoondis alustab EM-finaalturniiri mänge Riias laupäeval, siis üks korvpalliliidu suurprojekt on juba peaaegu valmis. Jutt on Esplanaadi parki kerkivast eestlaste fännimajast, millest saab kodu paarile tuhandele Eesti poolehoidjale. Kui alaliidul ja avalikkusel teatud kahtlused maja vajalikkusest ikkagi olid, siis nüüd võib kindel olla, et plaan luhta ei lähe.

«Ma arvan, et kõik läheb isegi paremini, kui me oskasime unistada. Partnerid tulid mõttega väga hästi kaasa ja fännimaja võiks olla isegi kaks korda suurem,» ütles korvpalliliidu turundusjuht Oliver Läll kolmest telgist koosnevas ehitises ringkäiku tehes. Suurem osa tööst on tehtud – täna õhtul loodetakse teha peaproov, kus kontrollitakse õllekraanide ja helisüsteemi töökindlust.

Kui telkide ülespanemine võtab aega 48 tundi, siis mahavõtmine poole vähem. Kokku pakitakse tohutul hulgal materjali – fännimaja osade mahutamiseks läheb vaja 6–7 suurt rekat.

Laupäeval kell 12 avatav maja on tavaliselt lahti kella 23ni, siis algab öörahu. Siis võivad fännid puhkama minna või saada osa Riia ööelust. Poolehoidjate maja läheduses on kaks hotelli ja Eesti pool ei soovinud linnas liialt segadust külvata, kuigi põhimõtteliselt oleks saanud telki lahti hoida ka kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles