Venemaa endine tipptennisist tunnustas Kontaveiti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: SCANPIX

Venemaa spordileht Sport Ekspress arutles koos endise tipptennisisti Anna Tšakvetadzega Venemaa mängijate käekäigu üle tänavusel US Openil. Muuhulgas tuli jutuks ka maailma edetabeli 31. mängija Anastassija Pavljutšenkova kaotuse Anett Kontaveidile.

Kui Sport Ekspressi ajakirjanik nimetas oma küsimuses Kontaveiti «mitte just kõige ohtlikumaks vastaseks», arvas Tšakvetadze: «Ma ei alahindaks Kontaveiti. Ta on andekas mängija ja pidigi varem või hiljem läbimurde tegema. Praegu asub ta maailma edetabelis oma tegeliku mängutasemega võrreldes liiga madalal. Võimalik, et Anastassija alahindas natuke vastast.»

28-aastane Tšakvetadze jõudis 2007. aasta septembris maailma edetabelis koguni viiendale kohale, pääsedes samal aastal US Openil poolfinaali. Tegu oligi tema karjääri edukaima aastaga, sest samal hooajal mängis ta veel ka Austraalia ja Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis. Vigastused ja haigestumised ei lubanud tal siiski järgnevatel aastatel enam sama heade tulemusteni küündida ning 2013. aasta sügisel teatas venelanna, et lõpetab seljatrauma tõttu karjääri. Praegu töötab ta tihti Eurospordi telekanalis kommentaatorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles