Postimees korvpalli EMil: Eesti homne vastane jättis noore ja andeka koljati koju

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ondrej Balvin (paremal) heitlemas 2013. aasta EMil Gruusia koondise mängujuhi Georgi Tsintsadzega.
Ondrej Balvin (paremal) heitlemas 2013. aasta EMil Gruusia koondise mängujuhi Georgi Tsintsadzega. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondis kohtub homme Riias peetava EM-finaalturniiri D-grupi avamängus kell 15.30 Tšehhiga. Kui varem võis eeldada, et Eesti peab vastu astuma gigantsele eesliinile Jan Vesely-Ondrej Balvin, siis tšehhid tegid huvitava lükke ja jätsid treenerite ebasoosingusse sattunud 217 cm pikkuse Balvini koju.

Seega mängib tsentri kohal Vesely (2.13), kes klubikorvpallis on tavaliselt olnud pigem suur äär. Huvitaval kombel oli 22-aastane Balvin tšehhide ainus põhikohaga keskmängija. See ei tähenda loomulikult, et Eestil kergemaks läheb - Tšehhile meeldib kiire mäng ja tihti loodetakse punktilisa teenida kiirrünnakutest. Koosseis ongi stiilile vastav.

«Meil oli kuus pikemat mängijat ja meil tuli üks koju jätta. Olen kindel, et tegime õige otsuse, kuigi seda oli väga raske teha,» ütles Tšehhi peatreener Ronen Ginzburg kodumaa meediale. Eelmisel aastal tegi Hispaania kõrgliigas Sevillas palliv Balvin EMi kvalfikatsioonimängudes kaasa kõik kuus kohtumist ja viibis platsil keskmiselt 25 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles