Maailma üks parematest sportlastest keeldub võistlemast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laird Hamilton.
Laird Hamilton. Foto: SCANPIX

2000. aastal vapustas surfar Laird Hamilton maailma, kui ta suutis edukalt sõita seitsmekorruselise maja kõrgusel lainel. Tegemist on siiani suurima lainega, mille pealt on surfar edukalt sõitnud.

Praeguseks on 51-aastane Hamilton andnud surfimaailmale palju uut ja tegemist on ala legendiga. Surfer Magazine on ameeriklast nimetanud surfi testpiloodiks ja The Washington Post on mehe ristinud maailma parimaks sportlaseks, kirjutab Huffington Post.

Legendi staatusele vaatamata pole Hamilton kunagi professionaalselt võistelnud. «Olen kohutav kaotaja. Olin nii võidujanuline, et ma ei suutnud võistelda. Näidake mulle mõnd sportlast, kes oskab hästi kaotada ja ma näitan teile kedagi, kes kaotabki,» põhjendas Hamilton enda otsust.

«Kui sa suudad kaotust taluda, siis sa ei võidagi eriti,» lisas ta veel.

Lisaks pole Hamilton surfivõistlustel osalemisest huvitatud veel ühel põhjusel. «Surfamise eest on raske punkte anda, kuna surfamine on kunst,» põhjendas ameeriklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles