Itaalia jalgpallikohtunikud hakkavad kasutama kolmandat kaarti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia jalgpallikohtunik Paolo Tagliavento.
Itaalia jalgpallikohtunik Paolo Tagliavento. Foto: SCANPIX

Itaalia tugevuselt teise liiga ehk Serie B kohtunikud saavad algaval hooajal enda kasutusse kollase ja punase kaardi kõrval ka rohelise kaardi.

Seda ei näidata siiski mängu ajal, vaid pärast mängu sellele mängijale või treenerile, kes on kohtumise ajal enim silma paistnud sportliku käitumisega. «Vajasime seda, et positiivsed näited esile tuua, kuna neid on viimasel ajal ilmselgelt liiga vähe,» selgitas liiga president Andrea Abodi uudisteagentuurile AP. Serie B-s pandi pall mängu alles eile, kusjuures liiga algus lükkus võimalike kihlveopettuste uurimise tõttu mitu nädalat edasi.

Hooaja lõpus premeeritakse neid mängijaid ja treenereid, kes said enim rohelisi kaarte. «Otsus on kohtuniku teha ning kaarti tuleb näidata erakordselt positiivse, mitte mõne tavalise teo eest,» ütles Abodi. Selleks võib olla näiteks käega mängu tunnistamine või kohtuniku eksliku otsuse eest vastasmeeskonnale audisisseviske kinkimine. Lisaks lastakse ka Serie B-s nüüd klubide kaptenitel enne mängu algust platsil ette lugeda ausa mängu olulisust kinnitav teade. Midagi sarnast võib juba praegu näha näiteks koondisemängudel, kus kaptenid loevad ette rassismi vastu võitlemist kinnitava sõnumi.

«Peame oma maine kallal tõsist vaeva nägema,» lausus Abodi. «Tegemist on vaid ühe sammuga mitmete seas, mida kavatseme platsil ja platsi kõrval ette võtta. Lugupidamine mängu vastu peab kasvama.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles