Anett Kontaveit: Venusega kohtumist ma küll ei oodanud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit US Opneil.
Anett Kontaveit US Opneil. Foto: SCANPIX

US Openi tenniseturniiri kolmandas ringis ameeriklanna Madison Brengle'i alistanud Anett Kontaveit lausus väljaandele Newsday, et pole veel õieti mõistnud, mis teda järgmises ringis ees ootab. 19-aastase eestlanna vastane on 16 parema seas endine maailma esireket Venus Williams.

«Mulle pole veel kohale jõudnud, et olen neljandas ringis. Esimene eesmärk oli ju kvalifikatsiooniturniirilt edasi jõuda. Seejärel ei võinud teada, keda loos mulle vastu toob. Oleksin võinud kohtuda Venusega juba avaringis või siis hoopis Serenaga. Nii et mul polnud mingit suurt eesmärki. Üritan vaid igas ringis endast parima anda,» lausus Kontaveit.

Maailma edetabelis 152. kohal olev eestlanna on naisüksikmängus pea kõige madalama edetabelikohaga mängija, kes veel konkurentsis püsib – temast tagapool on vaid ameeriklanna Shelby Rogers, kes on edetabelis 154. kohal ning pääses põhiturniirile samuti kvalifikatsiooni kaudu. Rogersil on seejuures kolmanda ringi mäng veel pidamata ning ta läheb seal vastamisi maailma edetabelis teist kohta hoidva rumeenlanna Simona Halepiga.

Kontaveit on seega kogu US Openi peale seni ainuke kvalifikatsioonist alustanud tennisist, kellel on õnnestunud neljandasse ringi pääseda. Mullu suutsid seda US Openil nii Mirjana Lucic kui ka Aleksandra Krunic, tunamullu aga Camila Giorgi.

Kontaveidi sõnul on kvalifikatsioonist alustamine talle kasuks tulnud, muutes tema mängu teravamaks ja enesekindlamaks. Samuti on tema sõnul kasu kolm aastat tagasi US Openi noorteturniiri finaali pääsemisest. «Kindlasti teeb see olukorra mugavamaks. Koht on tuttav, väljakud on tuttavad, ümbruskond samamoodi,» ütles ta. «Aga neljandas ringis Venusega mängimist ma ei oodanud!»

Newsday uuris ka põgusalt, millal Kontaveit tennisemänguga alustas – selgus, et kuueaastaselt, kuna eestlanna ema on tennisetreener. «Aga emaga ei mänginud me kunagi punktide peale. Talle vist ei meeldinud joosta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles