Postimees korvpalli EMil: Läti põhitegija Eesti koondise filosoofiaga ei nõustu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dairis Bertans (vasakul).
Dairis Bertans (vasakul). Foto: SCANPIX

Täna algaval korvpalli EM-finaalturniiril on tavaliselt kõige suuremad pinged peal korraldajamaal. Seekord on neid lausa neli tükki, sest Prantsusmaa, Saksamaa, Horvaatia ja Läti võõrustavad kõik ühte alagruppi. Läti pealinnas Riias peetakse D-grupi matšid, mille avab kell 15.30 Eesti-Tšehhi heitlus, lätlased alustavad mänge kolm tundi hiljem Belgia vastu.

Praegu pole veel teada, kas lätlased saavad täna Riga Arena kõik 9515 istekohta täidetud, aga suurem osa saalist on igatahes välja müüdud. Postimees tegi pärast eileõhtust treeningut juttu Läti koondise ühe ohtlikuma tagamehe Dairis Bertansiga, kes ütles, et koondis on rahva huvist loomulikult teadlik, ent praegu üritatakse keskenduda rohkem sportlikule poolele. «Me ei tohi endale pingeid peale panna. Loomulikult oleks rahvast pilgeni täis saalis tore mängida, aga on parem, kui me selle peale ei mõtle,» ütles Hispaanias Bilbao Basketis leiba teeniv Bertans.

Eesti kohtub Läti tänase vastase Belgiaga homme. Mida tasuks nende puhul kõrva taha panna? «Belgia on hea tiim, neil on ohtralt mängijaid, kes on Hispaanias ja Itaalias korralikku karjääri teinud. Nad on väga kogenud ja oskavad väga hästi meie pallikaotusi punktideks vormistada. Peame lohakusi vältima.» Sama kehtib ka Eesti kohta, sest kontrollmängudes paistis eestlaste kohatine ebatäpsus teravalt silma ning kiirete rünnakute takistamine on meie jaoks ülimalt tähtis.

Eesti ja Tšehhi koondislased on korduvalt rõhutanud, et nii ühtlases D-grupis on esimene mäng kõige tähtsam ja see määrab tooni ka edasiseks turniiriks. «Ma nii ei arva. Selline mõtteviis paneb esimesele mängule suured pinged peale. Tuleks mõelda vabamalt – neli mängu on ju veel ees. Isegi kaotuse korral on võimalus hiljem kõik tasa teha,» jäi Bertans vastupidisele seisukohale.

Üks oodatumaid mänge on Riias neljapäeval kell 18.30 toimuv Läti-Eesti. See on mõlemale alagrupiturniiri viimane matš ja põnevust lisab naabrite vastasseis. Kuigi Läti on favoriit, siis tegelikult võib saalis olla rohkem isegi eestlasi. Bertans uskus, et Läti koondis saab kõigest hoolimata tunda ennast koduvõistkonnana. «Ma usun, et keegi ei tea, mis neljapäeval täpselt toimuma hakkab. Aga loodan, et Läti fännid on ikkagi häälekamad,» naeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles