Prantsusmaa mängujuht Parker: meil on kõigi aegade parim koondis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Parker
Tony Parker Foto: SCANPIX

Prantsusmaa korvpallikoondise täht Tony Parker avaldas arvamust, et täna algavaks EM-valikturniiriks on tiitlikaitsja suutnud kokku saada oma kõigi aegade parima koosseisu.

«Oleme tiitlikaitsjad ja meil ei saa olla peale võidu muud eesmärki. Teame, et see nõuab palju vaeva, aga motivatsioon on kõrge, meeskonnavaim ja tasakaal on paigas. Meil on meeskond, mis võib tõusta Euroopa korvpalli valitsejaks – kahtlemata on tegu Prantsusmaa kõigi aegade parima koondisega,» lausus Parker finaalturniiri eelsel pressikonverentsil.

Prantsusmaa meeskonda veavad lisaks neljakordsele NBA tiitliomanikule ja 2007. aasta finaali MVP-le Parkerile tänavu samuti NBAs mängivad Rudy Gobert, Nicolas Batum, Boris Diaw, Evan Fournier ja Moskva CSKA ridadesse kuuluv Nando de Colo. Kokku on prantslaste ridades koguni kuus NBA-meest.

Siiski tabas neid vahetult turniiri eel ka väike tagasilöök, kui tagamees Antoine Diot sai vigastada ning esmalt tema asemele kutsutud Thomas Heurtel ei pääsenud koduklubi Anadolu Efesi juurest tulema. Diot'd asendab seega koondises Limoges'i klubi tagamees Leo Westermann.

Täna kohtub tiitlikaitsja EM-i avamängus Soome koondisega. Samas alagrupis on veel Venemaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Poola ja Iisrael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles