Killing: medalipõud on läbi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing. Foto: Liis Treimann

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo võitsid Prantsusmaal Aiguebelette’is peetaval sõudmise MMil pronksmedali.

«Medalipõud on läbi. See oli parajalt pikk ja on nüüd läbi,» sõnas sõudekoondise peatreener Matti Killing vahetult pärast sõitu sõudeliidu vahendusel.

Eestlased võitsid MMil viimati medali 2009. aastal, kui Taimsoo ja Raja võitsid kahepaadil pronksmedali. Eesti neljapaadi liikmed jõuavad tagasi koju homme, kui Tallinna lennujaama saabutakse kell 23.50.

Neljapaat tagas käimasoleva MMiga endale pääsme ka järgmisel aastal peetavatele Rio de Janeiro olümpiamängudele. Kokku pääseb Riosse kümme neljapaati. Praeguseks on selged juba kaheksa osalejat. Lisaks eestlastele on OM-pilet olemas Saksamaal, Austraalial, Suurbritannial, Šveitsil, Leedul, Poolal ja Ukrainal. Viimased kaks OM-pääset jagatakse välja järgmisel aastal 22.-25. maini Luzernis.

«Annab mitte rahule jääda,» sõnas rõõmsameelne Killing pärast võistlust Postimehele. «Lühikese ajaga suutsime teha väga hea soorituse.Kuna hooaja algus kulus katsetamisele, siis ei ole läbi aasta olnud ühtset ettevalmistust olnud. Edasiseks annab see kindlast kõva motivatsiooni.»

«Paar nädalat võime endale lubada nüüd päris lebotamist. Kuu lõpus tuleb hakata vaatama juba Rio de Janeiro olümpiamängude poole,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles