Sokk: oleksime pidanud ära kasutama kõik pisikesed võimalused

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk nentis pärast EM-finaalturniiri avamängus Tšehhilt saadud suurt kaotust, et edu saavutamiseks oleks tulnud kasutada kõiki tekkinud pisikesi võimalusi.

«Alguses olime kaitses tublid, esimesed kolm-neli minutit saime nad hästi pidama, kuid samal ajal oleks me pidanud ise rünnakul agressiivsemalt tegutsema,» rääkis Sokk. Eesti rünnak taandus aga esimestest minutitest peale üks-ühe vastu mänguks. «Vastane pani meie sööduliinid kinni ja vastane vahetas kaitses palju. Seepärast tekkiski väga palju üks-ühe vastu olukordi.»

Sokk rõhutas juba enne turniiri algust esimese mängu ja selle esimeste minutite tähtsust. Tegelikult hakkas Eesti mäng murenema aga viiendal minutil. «Mõned pallikaotused, vastaste saagiks saanud lauapalli ja mõned õnnetud olukorrad…» võttis Sokk õnnetu alguse kokku.

Sokk pelgas juba enne kohtumist, et Tšehhi meeskonna mustaks hobuseks võib saada kodustatud ameeriklane Blake Schilb. Nii ka läks – mustanahaline Tšehhi esindaja oli Jan Vesely kõrval üks peamisi skoori kasvatajaid, kogudes lõpuks 14 punkti.

«Schilb lõi kohe alguses oma korvidega meie mängu mõra. Korvi alt nad alguses nii palju punkte ei saanudki. See, et Vesely teeb oma asjad ära, on loomulik,» tõdes Sokk.

Sokk juhtis tähelepanu ka Tšehhi meeskonna väga pikale koosseisule ja märkis, et homsel vastasel Belgial pole samaväärselt võimast seltskonda. Seepärast pidas ta oluliseks esimese mängu kaotus unustada ja minna Belgia vastu tõsiselt võitlema.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles