Janar Talts: oleme kõvemaidki pakke saanud ja siis end parandanud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Tsehhi
Eesti - Tsehhi Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis alustas EM-finaaturniiri ülikindla 57:80 kaotusega Tšehhile. Mäng läks käest ära juba esimesel poolajal, mis kaotati 24:43. Eesti keskmängija Janar Talts lootis, et eestlased suudavad homseks suurest allajäämisest toibuda. Homme mängitakse kell 15.30 Belgiaga.

«See on pikk turniir ja peame endale teadvustama, et kõik pole läbi, vaid neli mängu on veel ees. Vaatame positiivselt, oleme kõvemaidki pakke saanud ja siis uuesti jalad alla võtnud. Mis seal ikka, pall korvi!» rääkis Talts pärast mängu.

Taltsi hinnangul oli tunda, et tšehhid soovisid eelkõige vältida eestlaste kolmepunktiviskeid. Nii läkski, Eesti proovis kaare tagant 20 korda, millest tabas neli. Kahepunktiviskeid üritati 44 juhul, mida on Eesti kohta päris palju. «Nad vahetasid kate-kattest mängu puhul väga kiirelt ja lootsid, et korve üritataks saada lähemalt. Siim-Sander (Vene) kasutas seda hästi ära, aga muidu jäime hätta,» selgitas kuus punkti toonud Talts.

«Ei ütleks, et kaitses korvi all väga palju hätta jäime. (Jan) Vesely sai palju punkte, aga ta ongi võistkonna liider ja tegi seda, mida pidigi tegema. Meil jäi ikka igalt poolt midagi puudu,» lisas Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles