Tšehhi mängujuht: tulime Eesti vastu mängima suure austusega

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomaš Satoransky (paremal).
Tomaš Satoransky (paremal). Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis alustas EM-finaalturniiri kindla 57:80 kaotusega Tšehhile. Vastaste mängujuhi Tomaš Satoransky sõnul täitsid mängijad sisuliselt kõik peatreeneri Ronen Ginzburgi seatud ülesanded.

«Skauting ütles meile, et Eesti on suurepärane viskemeeskond ja sisuliselt kõik mängijaid viskavad kolmeseid. Proovisime pidurdada ka Eesti mängujuhti (Sten Sokku), kes suudab kaaslasi ilusti vabaks mängida. Soovisime, et nad lõpetaksid rünnakud kas 1-1 lahendusega või korvi alt, aga mitte kolmestega. Vahepeal sai Eesti niimoodi punkte, aga kokkuvõttes täitsime ülesande korralikult,» rääkis Barcelona pallur pärast matši.

Peale 213sentimeetrise Jan Vesely tšehhidel eriti pikkust pole, aga ometi kontrolliti korvialust tsooni täielikult. «Meile oli väga oluline, et valitsesime nii kaitse- kui ründelauda. Tundsime enne mängu Eesti vastu suurt austust ja uurisime neid põhjalikult. Teame, et paljudel meeskondadel on esimese mängu ees suur ärevus, aga meid aitas see, et mängime teist järjestikust finaalturniiri,» ütles Satoransky.

Homme mängib Eesti kell 15.30 Belgiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles