Jaanus Liivak: liiga kergelt anti alla

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Liivak.
Jaanus Liivak. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kauaaegne Tartu esindusklubi ja Eesti korvpallikoondise tagamängija Jaanus Liivak analüüsis Eesti rahvusmeeskonna kaotatud avamängu Tšehhi vastu ja leidis, et liiga kergelt lubati vastastel oma teed minna.

«Ütlen ausalt: ei olnud okei juba selle mängu algus. Alguses püsisime mängus, sest vastased viskasid vabalt positsioonilt mööda. Meie kogu rünnak püsis esimesed viis minutit ainult Siim-Sander Vene peal,» sõnas endine mängumees.

«Selge see, et mehed on treeninud ja vaeva näinud ja keegi ei kaota meelega. Aga siin tekibki see küsimus, et miks Vene mängis ja teised olid pildilt ära? Sest tema treenib ja mängib sel tasemel iga päev.»

Liivaku sõnul oli korvpallisõbrana mängu vaadates tunne, et võitlust jäi väheks. «Fakt on, et tänast kohtumist dikteerisid tšehhid. Lisaks klassivahe ja kehade vahe ka, kui meeste kehasid ja lihasmassi vaadata. Ma ei taha kritiseerida ja klassivahe vastu ei saa. Aga alati on võimalik iga lahtise palli eest võidelda. Ses osas olen paljude teiste pealtvaatajatega nõus, et ei olnud seda võitlust piisavalt ja liiga lihtsalt anti alla. Ei usu, et mehed end järgmiseks mänguks hoidsid.»

«Mängijad peaks vastutuse võtma, siia on nii palju inimesi tulnud vaatama. Kui see rahvas ka Eesti mehi üles ei küta, mis siis veel? Järgmises mängus peab iga mees natuke juurde panema, lootusetut ei ole ju midagi,» leidis ta.

Liivakut häirisid enda sõnul veidi ka mängude eel koondislaste ja treenerite väljaütlemised pärast kaotatud kontrollmänge. «Need jutud, et küll me seal Riias oleme õiges vormis häirisid natuke, justkui otsiti vabandusi. Mina leian, et igat mängu tuleks ikka minna võitma, ka kontrollkohtumisi,» lisas Liivak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles