Saksamaa ja Prantsusmaa alustasid korvpalli EMi võidukalt, Hispaania kaotas Serbiale

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki
Dirk Nowitzki Foto: SCANPIX

Saksamaa korvpallikoondis alusats EM-finaalturniiri võidukalt, alistades B-alagrupis Islandi rahvuskoondise 71:65. 

Sakslaste resultatiivseimatena viskasid Dirk Nowitzki ja Dennis Schröder 15 punkti. Islandi parimana viskas Jon Stefansson 23 silma. «Panime korraga kaks meest Dirki katma, aga isegi siis ei suuda tedakeegi peatada,» sõnas Islandi koondise peatreener Graig Pedersen EMi koduleheküle vahendusel. «Fakt, et ta suutis visata ainult 15 punkti, oli kokkuvõttes meile hea.»

Serbia rahvuskoondis oli Hispaaniast üle kümne punktiga (80:70). Võitjate parimana viskas 24 silma Nemanja Bjelica, Pau Gasol viskas Hispaaniale 16 silma. B-alagrupi avapäeva viimases kohtumises võitis Türgi koondis 89:87 Itaaliat. Türgi meeskonna parimana viskas Semih Erden 22 punkti, Itaaliale viskas Danilo Gallinari koguni 33 silma.  

A-alagrupis teenis Poola 68:64 võidu Bosnia ja Hertsegoviina meeskonna üle. «Siin ei olda selleks, et mängida ilusat korvpalli,» ütles Poola peatreener Mike Taylor. «Siin mängitakse ainult võidu peale.» Adam Waczynski viskas Poola arvele 15 punkti, Bosnia ja Hersegoviina parimana viskas 20 silma Andrija Stipanovic.

Võidukas oli ka Iisrael, kes alistas Venemaa 76:73. Iisraeli koondise parimana viskas 21 punkti Omri Casspi, venelastele tõid 15 punkti Andrey Vorontsevich ja Dmitry Khvostov. «Kolmandal veerandil tulistasime korralikult,» ütles Iisraeli koondise mängija Casspi.

A-alagrupi avapäeva viimases kohtumises võitis Prantsusmaa 97:87 Soome koondisest. Tony Parkes viskas meeskonna parimana 23 punkti, soomlastest oli 24 punktiga parim Jamar Wilson. 

C-alagrupis oli Hollandi rahvusmeeskond ühe punktiga parem Gruusiast (73:72). «Meil oli palju usku,» lausus Hollandi mängumees Worthy De Jong. «Andsime korraks küll ohjad käest, aga suutsime tagasi mängu tulla. See näitab kui palju me oma meeskonda usume.» Hollandi koondise kõige resultatiivsem oli 22 silma visanud Charlon Kloof, grusiinidele tõid 16 punkti Zaza Pachulia ja Tornike Shengelia. 

Kreeka oli kahekümne punktiga üle Makedoonia koondisest (85:65). Kreeklaste parimana viskas 18 punkti Georgios Printezis ning makedoonlastele tõi 20 punkti Aleksandar Kostoski. Horvaatia alistas Sloveenia koondise 80:73. Krunoslav Simon viskas Horvaata koondise eest 20 punkti, sloveenlaste parimana sai Zoran Dragic kirja 14 silma. 

E-alagrupi esimeses mängus tunnistas Eesti rahvuskoondis tšehhide 80:57 paremust. Eesti homne vastane Belgia jäi lätlastele alla 78:67. «Täna hommikul sain oma silma lahti teha,» ütles nädala alguses kõva löögi näkku saanud Janis Strelnieks. «Eile olin terve päeva voodis, sest mu silm ei avanenud. Viimasel treeningul sain õnnetult vigastada, aga arst tegi head tööd.» 

Leedu alistas avakohtumises Ukraina meeskonna ühe punktiga (69:68). Parima leedukana viskas 22 punkti Paulius Jankunas, Ukrainale tõi 19 punkti Kyrylo Fesenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles