Belgia liider: Eesti koondisel pole nii palju kvaliteeti kui Lätil

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viskel on Matt Lojeski.
Viskel on Matt Lojeski. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis kohtub EM-finaalturniiri teises mängus Belgiaga. Eile said mõlemad kaotuse, Eesti jäi Tšehhile alla koguni 57:80, Belgia vandus tasavägisemas heitluses alla D-grupi korraldajale Lätile 67:78.

Belgia koondise liider Matt Lojeski ütles Postimehele pärast kohtumist Lätiga, et mõlemal tiimil on täna tõestamist kõvasti. «Nii Eesti kui Belgia on kohtumiseks kindlasti väga hästi valmis, sest kaotused on mõlemal hingel. Eesti kaotas ikka päris suurelt ja sel puhul on meeskondadel tavaliselt lisamotivatsioon hästi esineda. Teame seda ja oleme nende surveks valmis,» rääkis ta.

Piraeuse Olympiacose pallurile valmistasid muret Läti kaugvisked, mida Belgia viimasel veerandajal kuidagi takistada ei suutnud. «Kolmesed tõmbasid rahva käima ja panid meile pinge peale, sest pidime kaotusseisus olles ka ise kiirelt punkte viskama. Eesti viskab ka palju kolmeseid, aga minu arust pole neil nii palju kvaliteeti kui Lätil, seega pole hullu. Tegelikult meeldib ka meile kõvasti kolmeseid visata, meil pole eriti pikkust ja peame selle võitlusega tagasi tegema. Olukorra teeb lihtsamaks see, et Eestil pole ka nii häid pikki mehi kui Lätil, vähemalt mina ei tunne neid eriti hästi. Usun, et kaitseme kolmeseid paremini kui Läti vastu ja muudame kaitses paar pisiasja ära,» lausus Lojeski enesekindlalt.

Sarnaselt Lätiga on ka Eestil koduväljakueelis ja 5000-6000 fänni teevad kõva lärmi. Läti - Belgia mängus oli kohal peaaegu täismaja, aga see Lojeskit väga ei häirinud. «Ma ei usu, et see kokkuvõttes midagi muutis. Olime kolm veerandaega mängus sees ja kuigi rahvas tegi kõva lärmi, siis läksime isegi juhtima. Lõpus jäime Läti kolmeste tõttu taha ja hakkasime liiga palju individuaalselt tegutsema,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles