Hamiltoni võit Itaalias on kahtluse all, Rosbergi auto läks põlema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Monzas peetud vormel-1 hooaja 12. etapil sai esikoha Lewis Hamilton, kuid valitseva maailmameistri esikoht on hetkeseisuga uurimise all.

Nimelt tekitas kohtunikes küsimärke Hamiltoni Mercedese ühe tagarehvi liiga madal rehvirõhk, mis oli 0,02 baari madalam kui rehvitootja Pirelli poolt ohutuskaalutlustel soovitatud näit. Ähvardava karistuse tõttu lasi Mercedes Hamiltonil sõidu lõpus lähima jälitaja Sebastian Vetteliga sisse sõita võimalikult suure vahe. Britt edestas lõpuks Vettelit 25,042 sekundiga, mis tähendab, et 25-sekundilise karistuse korral jääks esikoht ikkagi talle. Samas võivad kohtunikud määrata Hamiltonile ka karmima karistuse.

Kolmanda koha sai Hamiltoni ja Vetteli järel Felipe Massa Williamsil, stardis rivi lõppu langenud Kimi Räikkönen sõitis end lõpuks Valtteri Bottase järele viiendaks. Punktikohale jõudsid veel Sergio Perez, Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Marcus Ericsson ja Daniil Kvjat.

Kaks ringi enne lõppu pidi kolmandalt kohalt katkestama Nico Rosberg, kelle Mercedes süttis põlema. Seejuures tuvastasid kohtunikud juba varem, et ka Rosbergi auto rehvirõhk oli lubatust madalam. Kui praegused tulemused jõusse jäävad, edestab Hamilton meeskonnakaaslast seitse etappi enne hooaja lõppu 53 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles