Postimees korvpalli EMil: Leedu alistas oodatud vastasseisus kindlalt Läti

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riias peetavas korvpalli EMi D-alagrupis läksid oodatud kohtumises vastamisi korraldajamaa Läti ja grupi favoriit Leedu. Kuigi esimene poolaeg kulges pigem Läti dikteerimisel, võttis Leedu lõpuks kindla 68:49 võidu.

Läti võitis Arena Riga täismaja ees peetud lahingus esimese veerandaja 19:13, aga poolajaks oli punktiga peal juba Leedu. Murdehetk oli kolmanda veerandaja lõpus seisul 39:46, kuid Läti tagamees Dairis Bertans viskas korvi alt mööda ning siis tegi Janis Timma rumala vea Mindaugas Kuzminskasele. Timma võttis lisaks tehnilise vea otsa ja nii suurendas Kuzminskas vabavisetest eduseisu 10 punktile. Viimase perioodi alguses suurendas Leedu vahe juba kiirelt 15 ja enama punktini.

Leedu resultatiivseim oli 15 punktiga tsenter Jonas Valanciunas, äär Jonas Maciulis lisas 13 punkti ja 10 lauapalli. Lätil ei jõudnud keegi kahekohalise punktiarvuni, Rolands Freimanis ja Kaspars Beržinis tõid mõlemad 8 punkti. Atmosfäär oli igati EMile kohane - Leedu fänne oli saalis pisut vähem kui Läti omasid, aga mõlemad rahvused tegid pidevalt põrgulärmi.

Eesti kaotas D-grupi tänases avamängus 55:84 Belgiale, kell 21.30 lähevad vastamisi Ukraina ja Tšehhi.

A-grupi hiljuti lõppenud mängus neelas mõru pilli alla Soome, kes jäi 66:79 alla Iisraelile. B-grupis pusis Island Itaaliaga võrdselt kuni viimase minutini, aga lõpuks jäi 71:64 peale siiski Itaalia. C-grupis alistas Sloveenia 79:68 Gruusia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles