Kossufännist turvaülem EMil: fännitelgis on asjad seni kontrolli all olnud

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti fännimaja turvaülem.
Eesti fännimaja turvaülem. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riias peetaval korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril on Eesti fännimajas aitavad korda hoida samuti eestlased. Fännitelgi turvaülemaks on G4Si turvatöötaja Urmas Käbi, kes koos kahe kolleegiga sõitis Riiga, et sealseid turvajaid abistada ja tööd koordineerida. Samad mehed hoiavad korda ka Eesti koondise kodumängudel ja ka teistel korvpallikohtumiste ajal, mistõttu on nad korvpallirahvale tuttavad mehed.

Esimene mängupäev fännimajas ja ka õhtu möödusid tema sõnul suuremate vahejuhtumiteta, vaid telgist väljaspool leidis aset üks kaklus, millele politsei reageeris. «See toimus siin kõrval kohvikus. Eesti fännid läksid omavahel mingi tühise asja pärast kaklema. Selle lahendas Eesti politsei koos Läti kolleegidega,» sõnas ta. Lisaks turvameestele sõitsid Riiga ka mõned Eesti politseinikud. «Osapooled maksid tekitatud kahju kohapeal kinni ja seejärel viis politsei nad oma hotelli.»

Suur osa fännimajas viibivatest või seal mängude eel ja järel käivatest toetajatest on ka ohtralt alkoholi tarbinud, ent ka tänane päev möödus rahumeelselt. «Eks mõni on rohkem kuraasi täis, aga seni pole jõudu vaja kasutada olnud ja politseid pole me pidanud siia sisse appi kutsuma,» sõnas Käbi. «Aga nad on valmis reageerima ja viibivad siin lähedal.»

Neli kohapeal viibivat Eesti politseinikku liigub ka mängude ajaks koos fännidega saali. «Neil on Läti politseiga koostöö ja lisaks turvavad nad ka sündmuste haripunktides Eesti fänne,» ütles ta.

Ise said turvajad Eesti mänge fännimaja ekraanidelt jälgida, sest mängu ajal on maja üsna tühi. «Loodan, et tuleb ka midagi rõõmustavat. Poolehoidjad peaksid ka mõtlema, et raskel ajal on väga lihtne mängijaid välja vilistada, aga kui oled südamega asja juures, siis tuleks ka raskel ajal toetust avaldada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles