Priit Rätsep tuli esmakordselt Läti meistriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep.
Priit Rätsep. Foto: Jānis Pastars

Cesises sõideti käesoleva aasta Läti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp, kus olid laual topeltpunktid ja HRC Honda Racing sõitjal Priit Rätsepal hea võimalus meistritiitlit jahtida. Lõpuks kroonitigi Rätsep esmakordselt Läti meistriks.

MX1 klassis olid enne finaaletappi võrdsete punktidega esikohale heitlemas Rätsep ja kiire lätlane Davis Ivanovs, kes läbi hooaja omavahel põnevaid sõite teinud. Võistluspäev algas paremini Rätsepal, kes oli kiireim ajasõidus, kuid esimeses sõidus jäi peale Ivanovs, kellele järgnesid 1,8 sekundit hiljem Rätsep ja teine lätlane Toms Macuks, kes kaotas kaasmaalasele juba üle minuti. See aga tähendas, et Rätsep pidi viimases sõidus kindlasti võitma. Eestlane sai korraliku stardi ja sõitis konkurentidelt koos liider Macuksiga eest ning sõidu teises pooles suutis ka ise liidriks tõusta ja võitis 26 sekundiga Macuski ees. Ivanovs ületas lõpujoone kolmandana jäädes Rätsepast 35 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes edestas Rätsep Ivanovsi ja peale nõrgima tulemuse maha arvamist jäigi kahe noore mehe vahe meistrivõistlustel need samad neli punkti ning Rätsep krooniti esmakordselt Läti meistriks.

«Väga pingeline päev oli, sest etapile minnes oli punktiseis võrdne, seega ega muud varianti polnud, kui mõlemas sõidus Ivanovsi ees lõpetada. Kvalifikatsioonis sõitsin teistest 2,5 sekundit kiirema ringiaja, nii et päev algas hästi. Esimeses sõidus sain ka kohe esimesena minema, kuid teises kurvis tegin rumala vea ja langesin kolmandaks. Poole sõidu peal tõusin teiseks ja siis võitlesime Ivanovsiga sõidu lõpuni, kuid seekord tema jäi peale ning viimasest sõidust pidi kindlast võit tulema. Teises sõidus sain Macuksi järel teisena minema ja sõitsime koos Ivanovsil ees ära. Poole sõidu peal suutis Macuks tsikli blokki pidurdada ja sain temast mööda ning sõidu lõpp oli juba suhteliselt pingevaba. Selle sõidu tasuks seega etapivõit ja Läti meistritiitel, esimest korda elus. Väga hea tunne on! Suured tänud kogu HRC meeskonnale! Saime ühe hooaja eesmärgi täidetud,» rõõmustas värske meister, kellel on hea võimalus järgmisel nädalavahetusel Tihemetsas tulla ka Eesti meistriks.

Esimest hooaega meeskonnajuhi ametit pidav Juss Laansoo oli meeskonna esisõitja tulemuse üle samuti õnnelik: «Palju õnne Priidule Läti meistri tiitli puhul! Tubli töö närvikavaga ning teiseks stardiks enese kokku võtmisega. Üks eesmärk aastal 2015 sai eile HRC Honda Racingul täidetud. Elus on aastapikkuseid eesmärke üpris keeruline ellu viia, eriti veel motokrossis. Eilne Priidu Läti meistritiitel sai võimalikuks vaid tänu järjepidevale jonnakale meeskonnatööle ning pikaajalisele HRC Honda Racing Teami toetajate panusele. Siinkohal tahan siiralt tänada kõiki 2015 aasta HRC Honda Racing Teami toetajaid, tänu kellele oleme saanud läbi 2015 aasta võidu sõita ning poodiumikohti taga ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles