Postimees Sloveenias: kohalik meedia kardab Vassiljevit, kuid nõuab kodumeeskonna võitu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sloveenia jalgpallikoondis elas laupäeval üle paraja šoki, kui viimase kümne minutiga mängiti Šveitsis maha 2:0 eduseis ning saadi kirja hoopis 2:3 kaotus. Kohalikud ajalehed esmaspäeva hommikul oma koondist liigselt maa alla ei tambi, kuid teisipäevasest mängust Eesti vastu nõutakse küll vaid võitu.

Ajalehtedes «Večer» ja «Delo» annab koondise tegemistest aru eelmisel hooajal Dortmundi Borussias mänginud ning suvel Leverkuseni Bayeriga liitunud Kevin Kampl. «Peame oma mõtted puhtaks saama. Baselis läks halvasti, kuid nutt ja hala ei aita – see ei tee olukorda paremaks,» ütles ta. «Püüame Eestit võita ja alagrupis kolmandaks kerkida. Nad alistasid küll Baltikumi derbis Leedu, kuid Mariboris läheb neil raskeks.»

Pealkirjad nagu «Maribori kolmanda koha järele» ei jäta meeskonnale palju muid võimalusi, kui oma klass maksma panna ja võit võtta. Praegu on Eesti E-alagrupis kümne punktiga kolmas, Sloveenia üheksa silmaga neljas. Lisaks koondiste omavahelisele mängule kohtub Eesti veel Inglismaa ja Šveitsiga, Sloveenia aga Leedu ja San Marinoga. Seega on Sloveenia võimalused alagrupist edasi pääseda selgelt paremad. Vaid Eesti homne võit tekitaks meile reaalsed väljavaated EM-finaalturniirile jõudmiseks.

Mõlemad ajalehed mainivad mitmel korral ära ka omal ajal Sloveenia liigas kuulsust kogunud Eesti keskväljamehe Konstantin Vassiljevi, kes laupäeval Leedu võrku kauni värava lõi. «Delo» pühendab Vassiljevile ka eraldi artikli. Lisaks Vassiljevile kardetakse ka eestlaste tipuründajat Ats Purjet, kes aasta eest Tallinnas sloveenidele 1:0 võiduvärava lõi. Eraldi märgitakse potentsiaalse ohtliku mehena ära ka äärepoolkaitses tegutsev Sergei Zenjov.

Üldiselt on lehti sirvides selge, et ka sloveenide jaoks on hetke kuumim spordisündmus korvpalli EM, mis ajalehtede spordikülgedel enim ruumi enda alla võtab. Sloveenial on seni kirjas 73:80 kaotus Horvaatialt ning 79:68 võit Gruusia üle. C-alagrupis hoitakse kolmandat kohta.

Eesti ja Sloveenia jalgpallilahing toimub homme Eesti aja järgi kell 21.45 Mariboris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles