Tartu Rock palkas võimsa ameeriklase ja pikendas Dorbekuga lepingut

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Dorbek (palliga) Tartu Rocki särgis.
Gert Dorbek (palliga) Tartu Rocki särgis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Rocki korvpallimeeskond täiendab oma ridu ameeriklasest suure ääre Brian Harperiga. Lisaks sõlmiti aastane lepingupikendus ka Eesti koondislase Gert Dorbekuga.

206 cm pikkune ja 30-aastane Harper oli eelmise aasta Küprose meistri Larnaca AEK parim mängija ja kogus seal 20 mänguga keskmiselt 16,7 punkt ja 9,8 lauapalli, teatab Rocki kodulehekülg.

USAs Paine College lõpetanud Harper on enne Küprosel mängimist olnud ka Saksamaa meistriliiga meeskondade Bremenhaven Eisbären (33 mängu, keskmiselt 5,9 punkti ja 4 lauapalli) ja Trier Gladiators (33 mängu, keskmiselt 11 punkti, 4,8 lauapalli) hingekirjas.

Mullu vedas Harper oma meeskonna Larnaca AEK Küprose meistriks. Finaalseerias alistati Apoel 3:1. Harper saagiks oli finaalseerias keskmiselt 14 punkti ja 9 lauapalli mängus.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul peaks Harper tooma jõudu juurde lauavõitlusesse. «Otsisime mängijat nelja positsioonile – liikuvat pikka, kes võtab lauda ja jookseb hästi kiiresse. Harper tundub universaalne mängija, kes suudab mängida nii nelja kui kolme ja vajadusel ka tsentri kohal. Ta on eelmise aasta Küprose meister ja kogenud mängijaga, kes Euroopas aastaid mänginud. Loodetavasti sobib ta meie meeskonda hästi nii mänguliselt kui riietusruumis,» rääkis Kullamäe.

Harper peaks jõudma Eestisse kolmapäeval ning kui kõik laabub, siis peaks ta kaasa tegema ka Rocki treeningkohtumise reedel Immaculate Training meeskonnaga.

Rockis jätkab algaval hooajal ka Eesti koondise ääremängija Gert Dorbek. Kolmandat hooaega Tartus mänginud Dorbek tegi Rocki särgis mulle kaasa 47 kohtumist ja ja kogus keskmiselt 7,9 punkti ja 2,6 lauapalli.

Rocki peatreener Gert Kullamäe ootab Dorbekult hingestatud tegutsemist: «Gerdilt ootan selgi hooajal sama, mis eelnevatelt aastatelt – tema võitluslikkust ja tugevat kaitset. Kogenud mängijana oskab ta teha ennast meeskonnale kasulikuks ka muud moodi kui ainult korve visates.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles