Postimees korvpalli EMil: president Ratas püüdis aidata korvpallikoondist kõnekoosolekuga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter

Korvpalli EM-finaalturniiri kahe suure kaotusega alustanud Eesti korvpallikoondis peab leidma täna hilisõhtul Ukrainaga peetavaks kohtumiseks üles oma hinge. Omapoolse panuse püüdis selleks anda ka Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas, kes kogus täna hommikul mängijad, treenerid ja abipersonali kokku ning pidas nendega 17 minutit kestnud jutuajamise.

Ratase sõnum mängijatele oli iseenesest lihtne: eestlased peaksid olema rohkem ühtne meeskond – see võiks väljenduda juba mängueelsetes pisiasjades nagu kaelakuti seistes hümni laulmises, aga ka rasketel hetkedel üksteise toetamises. Juba platsil olles tuleks seal aga võidelda nii kõvasti, kui suudetakse.

Eile õhtul meeskonnas suurt koosolekut ei peetud, iga mängija ja treener sai ise oma mõtetes juhtunu põhjusi vaagida. Kõrvalseisjana koondise juues oleva presidendi sõnad võivad aga meestele mõjuda positiivselt. Samas peaks kaaslaste innustaja leiduma ka meeskonna sees.

Pärast eilset kaotust Belgiale on paljud fännid, aga ka korvpallispetsialistid avaldanud eestlaste esituse üle nördimust. Seda, et platsil ei tegutsetud nii nagu peab, mõistavad ilmselt ka mängijad ise ja treenerid.

«Belgia mängu alguses lasime endale ebaviisakalt ära panna. See oli andestamatu!» tunnistas peatreener Tiit Sokk pärast täna ennelõunal tehtud kerget treeningut. Tänaseks mänguks Ukrainaga kavatseb ta aga teha muudatusi – mõnede seniste põhitegijate asemel paneb ta ilmselt panuse teistele. Samas Sokk ei täpsustanud, kelle rollid muutuvad. «Meil on tiimivärk, need 12 mängijat, kes meil on, nendega tuleb edasi põrutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles