Postimees korvpalli EMil: Alar Varrak usub, et eestlasi rusub pinge, aga võideldakse korralikult

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis on EM-finaalturniiri alustanud kahe ilmetu esitusega, kui ülikindlalt on alla jäädud nii Tšehhile kui Belgiale. Koondise abitreeneri Alar Varraku sõnul on mängijatel pinge peal, aga tahtmist jagub. Täna on Ukraina vastu rohkem kinni vaimses pooles, sest tema hinnangul pole mängijad järsku ju kehvemaks jäänud.

«Eks see on rohkem psühholoogias kinni. Me võime paar taktikalist muutust teha, aga reaalselt pole meil treeningutel aega midagi ümber teha. Vahest võib mõnest pisiasjast välja kooruda suur. Vaja on ühte head mängu, mille järel läheb tuju juba paremaks. Teeme panused, et täna tuleb see hea mäng,» ütles Varrak.

«Meil oli eelmise mängu järel erinevaid jutuajamisi, kus erinevad inimesed rääkisid erinevat juttu. Kui need jutud kokku võtta, siis tuleb hoida positiivset joont ning ühtse tiimina väljakul 40 minutit võidelda,» rääkis ta. Hoolimata fännide vilekoorist, millega väljendati pahameelt koondislaste loiduse üle, uskus Varrak, et mängijad võitlesid korralikult.

«Usun, et mängijad on nõus viimse piirini võitlema ja platsil surema. Selge see, et ootused ja lootused olid suuremad kui senised kaks mängu näidanud on. Seda teavad kõik. Ega keegi ei tee ju paha pärast midagi ja mängijad pole ju kehvemaks jäänud. Ma võin ka kaitses hirmsasti tahta, aga ma ei võta Van Rossomit (Belgia tagamees San Van Rossom - A.K.) kinni,» lisas Varrak.

Varraku hinnangul on Eesti suurimaks probleemiks olnud Tšehhi ja Belgia poolt tehtud kodutöö, mis on Eesti mängu täielikult ära nullinud. Miks Eesti pole vastaste tugevusi neutraliseerida suutnud ja hädadele vasturohtu leida suutnud, ei osanud ta vastata.

«Nad on meie trumbid ära analüüsinud ja see jätabki meist mulje, et me polegi väga head mehed. Kõrvalt vaadates võib jääda jah mulje, et me pole ühtne löögirusikas, aga vahel lähevad visked mööda, tekib trots, lisaks veel see pinge ja melu, mis EMiga kaasas käib ja tulebki värin sisse. Kuu aega käinud meediamöll ja rohkearvulised fännid panid meile ehk pinged peale. Loodan, et nüüd on need lõpuks maas ja suudame selle ka tulemuseks realiseerida.»

Täna mängib Eesti kell 21.30 Ukrainaga, kes eile kaotas Tšehhile 64:78. Samas päev varem jäädi Leedule alla vaid ühe punktiga. «Tšehhi lõhkus nad kiirete korvidega ära, aga selleks tuleb esmalt kaitse pidama saada. Rõhumegi sellele, et kui saame kaitses palli kätte, proovime kiirelt ja avatult rünnata. Viis-viie vastu ei tahaks kogu aeg rünnakut alustada,» selgitas Varrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles