Postimees ennustab: millise koosseisuga läheb Eesti vutikoondis Sloveeniat üllatama?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondis pärast 1:0 võidumängu Leedu üle
Koondis pärast 1:0 võidumängu Leedu üle Foto: Liis Treimann

Päev enne Eesti jalgpallikoondise EM-valikmängu on paslik juurelda sinisärkide võimaliku algkoosseisu üle. Kindel on see, et võrreldes laupäevase mänguga Leedu vastu toimub vähemalt üks vahetus, kuna Aleksandr Dmitrijev jääb kollaste kaartide tõttu mängult kõrvale. Tema asemel sõitis Sloveeniasse Ilja Antonov.

Postimehe ennustus:

Väravavaht:

Mihkel Aksalu. Loomulikult on ka Sergei Pareiko kõrgel tasemel ning valmis koondist sajaprotsendiliselt aitama, kuid Soome kõrgliigas stabiilselt mängiv Aksalu peaks siiski olema esimene valik. Leedu vastu tegutses ta kindlalt ning hoidis seljataguse puhtana.

Kaitsjad:

Taijo Teniste. Peaks paremkaitses olema kindel esimene valik ning Leedu vastu tõestas, et on heas vormis.

Ragnar Klavan. Siinkohal pole kommentaare ilmselt vaja. Kui tervis on korras, siis alustab kapten alati algkoosseisus.

Enar Jääger. Kõige kindlam ja kogenum mees, keda Klavani kõrvale mängima panna. Leedu vastu tegi korraliku, rahuliku ja nähtamatu esituse.

Artur Pikk. Peatreener Magnus Pehrsson ütles Leedu mängule järgnenud pressikonverentsil, et vasakkaitses tegutseva Pika algkoosseisu lülitamine otsustati ära juba koondise laagri eel, kuna tema esitused Eesti meistriliigas on Ken Kallastest paremad olnud.

Kaitsvad poolkaitsjad:

Karol Mets. Viimase poole aasta jooksul selgelt edasi arenenud Mets on muutunud koondises asendamatuks mängumeheks ning tema algkoosseisu koht on saanud veel kindlamaks kui varem.

Dmitri Kruglov. Levadias viimasel ajal keskpoolkaitses mänginud Kruglov saab Postimehe ennustuse kohaselt homme kirja oma sajanda koondisemängu. Oma kogemustega peaks ta Dmitrijevist jäänud tühimiku kenasti ära katma. Kaitsetööd on Kruglov harjunud rügama maast madalast ning ka rünnakul võib tema terav vasak jalg Eestile kasuks tulla.

Poolkaitsjad:

Sergei Zenjov. Koduklubi eest viimasel ajal näidatud vormi põhjal ei tohiks Zenjov pingile jääda. Leedu vastu andis just tema Konstantin Vassiljevile väravasöödu. Võib homme mängida nii vasakul kui paremal ääres ning nagu Leedu vastu näha oli, siis liigub ta vaatamata äärepoolkaitsja kohale palju keskele ning tekitab seeläbi rohkem ruumi äärekaitsjatele.

Konstantin Vassiljev. Tunneb Sloveenia mängu eestlastest kõige paremini ning on viimasel ajal olnud täielikus tippvormis. Kui ülejäänud meestel on Eesti koondises väga kindlad positsioonid ja ülesanded, siis keskpoolkaitsjana tegutseval Vassiljevil on tavaliselt veidi vabamad käed ning ta liigub ringi terve väljaku ulatuses.

Joel Lindpere. Ilmselt alustab ka homme algkoosseisus ning vahetatakse teise poolaja keskel välja. Lindpere võib mänge otsustada ning selle võimaluse peab talle andma. Suudab mängida nii paremal kui vasakul äärel, võib Zenjoviga mängu käigus positsioone vahetada.

Ründaja:

Ats Purje. Jõuab tööd teha ning ründajana piisavalt palli küsida. Purje ilma pallita liikumised on olulised, et tekitada ruumi äärelt tõusvale Zenjovile. Alati on võimalus ründes kasutada ka Zenjovi ennast, kuid hetkel tundub kasulikum teda äärel hoida. Ingemar Teeveri või Igor Subbotini algkoosseisu lülitamist on raske uskuda.

Täpsemat infot koosseisu ja valikute kohta on oodata õhtusel pressikonverentsil, kui meedia ette astub peatreener Magnus Pehrsson.

Sloveenia ja Eesti mäng algab teisipäeval Eesti aja järgi kell 21.45

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles