EM-valikmängud: Saksamaa alistas šotlased, Põhja-Iirimaa päästis ülitähtsa viigi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-valiksarjas peeti esmaspäeva õhtul taas kaheksa valikmängu, kuid erinevalt eelmisest päevast ükski meeskond endale finaalturniiri piletit tagada ei suutnud.

D-grupis alistas Saksamaa võõrsil tänu Thomas Mülleri kahele väravale ja Mülleri söödust sündinud Ilkay Gündogani tabamusele 3:2 Šotimaa. Sakslased jätkavad endiselt valikgrupi liidriga, neil on koos 19 punkti. Kuna aga Poola võitis kodus koduni 8:1 grupi autsaiderit Gibraltarit ja Iirimaa sai samuti kodus 1:0 jagu Gruusiast, pole sakslaste edasipääs veel kindel.

Küll aga muutus keeruliseks Šotimaa seis, kuna iirlastest jäädakse nüüd maha juba nelja punktiga. Iirimaa võiduvärava lõi grusiinide vastu 69. minutil Jon Walters. Poolakate suures võidumängus said kaks korda jala valgeks nii käimasoleva valiksarja suurim väravakütt Robert Lewandowski, Kamil Grosicki kui ka Arkadiusz Milik, ühe värava lisasid Bartosz Kapustka ja penalti realiseerinud Jakub Blaszczykowski. Käimasolevas valiksarjas alles teist korda palli väravasse saanud Gibraltari autabamuse autor oli Jake Gosling.

Šotimaa - Saksamaa 2:3 (28. ov Hummels, 43. McArthur - 18., 34. Müller, 54. Gündogan)

Iirimaa - Gruusia 1:0 (69. Walters)

Poola - Gibraltar 8:1 (8., 15. Grosicki, 19., 29. Lewandowski, 56., 72. Milik, 59. pen Blaszczykowski, 73. Kapustka - 87. Jake Gosling)

Tabeliseis: 1. Saksamaa 19 p, 2. Poola 17 p, 3. Iirimaa 15 p, 4. Šotimaa 11 p, 5. Gruusia 6 p, 6. Gibraltar 0 p

Kyle Lafferty (nr 10) tähistab viigiväravat Ungari vastu. FOTO: Scanpix
Kyle Lafferty (nr 10) tähistab viigiväravat Ungari vastu. FOTO: Scanpix Foto: Liam McBurney/PA Wire/PA Images

F-grupis võitles Põhja-Iirimaa kodus välja ülitähtsa viigipunkti, kui kohtumine Ungariga lõppes 1:1. Richard Guzmics viis 74. minutil ungarlased juhtima ja 84. minutil jäi Põhja-Iirimaa väljakule kümnekesi, kui minutiga teenis kaks kollast kaarti Chris Baird. Kolmandal lisaminutil lõi Kyle Lafferty aga siiski põhjaiirlaste viigivärava.

See tähendab, et alagrupis jätkatakse endiselt liidrina, Kreekaga 0:0 viiki mänginud Rumeenia on teisena punkti kaugusel ning Ungari jääb Põhja-Iirimaast jätkuvalt maha nelja punktiga. Sama grupi kolmandas mängus oli Soome tänu Joel Pohjanpalo väravale kodus 1:0 parem Fääri saartest.

Põhja-Iirimaa - Ungari 1:1 (90.+3. Lafferty - 74. Guzmics; eemaldamine: 84. Baird)

Rumeenia - Kreeka 0:0

Soome - Fääri saared 1:0 (23. Pohjanpalo)

Tabeliseis: 1. Põhja-Iirimaa 17 p, 2. Rumeenia 16 p, 3. Ungari 13 p, 4. Soome 10 p, 5. Fääri saared 6 p, 6. Kreeka 3 p

I-grupis kindlustas esikohta Portugal, kuid võit Albaania üle tuli raskelt, sest alles teisel lisaminutil tõi Miguel Veloso tabamus Portugalile 1:0 võidu ja kolm punkti. Taani ei suutnud samal ajal võõrsil Armeenia vastu enamat 0:0 viigist.

Armeenia - Taani 0:0

Albaania - Portugal 0:1 (90.+2. Veloso)

Tabeliseis: 1. Portugal 15 p, 2. Taani 12 p, 3. Albaania 11 p, 4. Armeenia 2 p, 5. Serbia 1 p

Kuna I-grupp on viieliikmeline, peavad selle grupi mänguvabad meeskonnad neil päevil maavõistlusi EM-finaalturniiri korraldaja Prantsusmaaga. Täna alistasid prantslased tänu Blaise Matuidi kahele tabamusele 2:1 Serbia, serblaste värava lõi Aleksandar Mitrovic.

Miguel Veloso hiline värav tõi Portugalile ülitähtsad kolm punkti. FOTO: Scanpix
Miguel Veloso hiline värav tõi Portugalile ülitähtsad kolm punkti. FOTO: Scanpix Foto: HEKTOR PUSTINA/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles