Võimas vise viis Magnus Kirdi otse Teemantliiga etapile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Kohilas Eesti kõigi aegade teise odakaare 86.65 visanud Magnus Kirt sai tänu sellele ka kutse reedel Brüsselis toimuvale hooaja viimasele kergejõustiku Teemantliiga etapile.

Kirt saab võimeid mõõta maailma absoluutsete tippudega, sest pühapäevase viskega maailma tänavuse hooaja edetabelis üheksandaks kerkinud eestlasest on tabelis eespool vaid kaheksa meest, kellest koguni kuus on Brüsselis kohal. Puuduvad vaid soomlased Antti Ruuskanen ja Ari Mannio.

Sektorisse tulevad aga tänavu MM-finaalis hooaja tipptulemuse 92.72 visanud ja kulla võitnud Julius Yego, samuti MM-hõbe egiptlane Ihab El-Sayed Abdelrahman ning pronksimees Tero Pitkamäki Soomest. Kohal on ka sakslased Thomas Röhler, Andreas Hofmann ja Johannes Vetter ning tšehh Vitezslav Vesely, samuti Pekingi MMil põrunud maailma edetabeli teine mees ja Londoni olümpiavõitja Keshorn Walcott, kes on tänavu lisaks Yegole ainsana 90 meetri joonest jagu saanud.

MMi esikaheksast on seega puudu vaid Ruuskanen, teise soomlasena osaleb Pitkämäki kõrval Teemu Wirkkanen. Samuti teeb kaasa tšehh Jakub Vadlejch, kes on maailma selle hooaja edetabelis Kirdi järel kümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles