Postimees Sloveenias: kohalik tulihingeline vutifänn hoiab pöialt hoopis Eestile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maribor eelmise aasta Meistrite liiga mängus Schalke vastu
Maribor eelmise aasta Meistrite liiga mängus Schalke vastu Foto: SCANPIX

«Ma tõesti loodan, et Eesti võidab,» ütleb tulihingeline sloveenist jalgpallifänn. Täna Mariboris toimuvat Sloveenia ja Eesti EM-valikmängu mees vaatama ei lähe, kuna ei salli silmaotsastki koondise treenerit Srečko Kataneci.

Tüliõun peitub juba üsna kauges minevikus – nimelt juhendas Katanec Sloveeniat ka aastatel 1998-2002 ning viis koondise Jaapanis ja Lõuna-Koreas toimunud MMile. Sloveenid kaotasid MMil kõik kolm mängu, kuid enim tähelepanu teenis Kataneci tüli Sloveenia suurima tähe Zlatko Zahovičiga.

Katanec vahetas Zahoviči MMi avamängus Hispaania vastu pingile juba 63. minutil ning ründaja polnud olukorraga kuigi rahul ning kritiseeris teravalt treenerit. Katanec saatis Zahoviči kohe pärast avamängu tagasi koju. Karm otsus, mille tagajärgi on tunda veel tänagi.

«Ma ei salli teda silmaotsaski. Ta käitus meie kõige parema mängijaga kohutavalt. Zahoviči on Maribori oma poiss ning Katanec lõi riigi sel hetkel justkui kahte leeri – meie toetasime mängijat, teised aga treenerit.»

Pärast 2002. aasta MMi lahkus Katanec koondise juurest ning asus juhendama Olympiacost. Seejärel oli ta veel Makedoonia ja Araabia Ühendemiraatide eesotsas, kuni Katanec 2013. aastal taas Sloveeniat juhendama asus.

«Käin iga nädal vaatamas NK Maribori mänge, kuid koondist ma tõesti selle juhendaja käe all toetada ei saa,» tunnistas tulihingeline vutifänn.

Eesti ja Sloveenia EM-valikmäng algab täna Mariboris Eesti aja järgi kell 21.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles