Postimees korvpalli EMil: Eesti edasipääsuvõimalused on endiselt nigelad

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondislased Joosep Toome (nr 13) ja Tanel Kurbas (nr 20).
Eesti korvpallikoondislased Joosep Toome (nr 13) ja Tanel Kurbas (nr 20). Foto: Tairo Lutter

Eilne võit Ukraina üle jättis Eesti korvpallikoondisele alles ka edasipääsulootused D-grupist, aga selleks tuleb eelkõige loota, et Läti kaotaks homme Ukrainale ja nii Tšehhi kui Belgia koguksid vähemalt kolm võitu. Siis selgitaks viimase play-off'i pääseja just oodatud neljapäevane vastasseis Lätiga. Mainitud stsenaarium on üpris ebatõenäoline eelkõige Läti – Ukraina mängu tõttu, kus Läti on kindel favoriit.

Homme kohtuvadki just Tšehhi ja Belgia. Selles paaris oleks kasulik pöialt hoida Tšehhile, sest nemad lähevad viimases voorus vastamisi Leeduga, Belgia aga Ukrainaga. Praegu on nii Tšehhil kui Belgial koos kaks võitu ja üks kaotus. Muude variantide puhul jääks Eesti kahe võiduga play-offist nigela punktide suhte tõttu välja.

Kui Eesti teeks imet ja alistaks nii Leedu kui Läti, siis pääsetaks ilmselt edasi, aga võib tekkida variant, kus kõik tiimid peale Ukraina koguvad kolm võitu. Ka siis kustuksid Eesti lootused kehva punktide suhte tõttu, mis saadi pärandina mängudest Tšehhi (57:80) ja Belgiaga (55:84).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles