EM-valikmängud: Rooney püstitas võidumängus rekordi, Leedu võitis Eesti alagrupis viimasel hetkel San Marinot

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Jalgpalli 2016. aasta EMi valiktsüklis peeti täna üheksa kohtumist ning selgus veel üks EM-finaalturniirile pääsenud meeskond.

Kui Eesti kaotas oma alagrupimängus tähtsa mängu 0:1 Sloveeniale, siis sama alagrupi teises mängus alistas Leedu teise üleajaminuti tabamusest 2:1 San Marino. Inglismaa mängis omakorda 2:0 üle Šveitsi, sealjuures inglaste teise värava lõi Wayne Rooney, kellele see oli 50. koondisevärav, millega Manchester Unitedi ründestaar kerkis läbi aegade kõige edukamaks Inglismaa koondise väravalööjaks.

Tabeliseis E-alagrupis:

1. Inglismaa 24 punkti, 2. Šveits 15 p, 3. Sloveenia 12 p, 4. Eesti 10p, 5. Leedu 9 p, 6. San Marino 1 p

Mängudeõhtu suurima võidu teenis Venemaa, kes alistas võõrsil Liechtensteini koguni 7:0. Samas alagrupis (G-grupis) teenis kodus kaotuse Rootsi, kelle superstaar Zlatan Ibrahimovic küll skooris korra, kuid kokkuvõttes läks rootslastele siiski kirja 1:4 kaotus Austriale. Austria tagas sellega ühtlasi alagrupiturniirilt Inglismaa, Islandi ja Tšehhi järel neljanda meeskonnana pääsu finaalturniirile.

Kõik tänased mängud:

Inglismaa – Šveits 2:0

Liechtenstein – Venemaa 0:7

Rootsi – Austria 1:4

Leedu – San Marino 2:1

Valgevene – Luksemburg 2:0

Moldova – Montenegro 0:2

Sloveenia – Eesti 1:0

Slovakkia – Ukraina 0:0

Makedoonia – Hispaania 0:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles