Andres Sõber ootab fännide duelli: Eesti publik teab, millal püsti tõusta, millal vilistada ja millal Reinar välja kutsuda

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise abitreener Andres Sõber ütles tänaõhtuse Leedu kohtumise eel, et leedukate vastu tuleb kaitses meeletult pingutada ja lisaks ootab Sõber saalis fännide duelli.

«Trennis on meeleolu hea ja visati sisse ka palle, see viimane mäng andis meile hea tuju,» sõnas Sõber pärast tänahommikust treeningut, kus pressi ette ilmusid kommentaare andma vaid treenerid. «Eks siin on juba kaua oldud ja oleme meeldivalt ühte kasvanud. Poistel on tuju hea, natuke ka huumorit ja nalja, aga tõsidus ei tohi ka päris ära kaduda.»

Mänguplaan Leedu vastu saab lõpliku viimistluse pärast viimast video vaatamist. «Seal käime asjad veel üle, aga eks meil on ju teada, et seal võib igast nurgast pauk käia. Kaitses tuleb hästi kõvasti võtta nagu ka mängus Ukrainaga,» tõi Sõber välja põhitõed.

«Oma tsoonis peame palliga mängijat päris kõvasti pressima, aga teised peavad siis valmis olema, et kui pall läheb alla, siis kust ja kui palju kaitses abistada. Kui Valanciunas (Leedu võimas keskmängija Jonas Valanciunas-M.G.) saab all palli ja tema peale abi anda, siis on ta piisavalt osav ning söödab selle palli välja ja siis panevad tagamehed sealt ära.»

Kell 21.30 algaval mängul saab näha ka fännide duelli. Kui esimestes Eesti mängudes on saalis olnudki peamiselt vaid eestlased, siis täna on kohal ka palju Leedu toetajaid. «Usun, et see saab eriti vägev olema, 4000 eestlast ja 6000 leedukat. Kui me kossus oleme ehk natuke nõrgemad kui Läti ja Leedu, siis fännid küll nõrgemad ei ole. Neil on kõik fännide värgid selged ja nad teavad, millal ergutada ja püsti tõusta, millal Reinar (Reinar Hallik-M.G.) välja kutsuda ja vilet lasta. Eks see turniir siin on mulle ja meile kõigile uus kogemus,» ütles Sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles