Postimees korvpalli EMil: Tšehhi alistas napilt Belgia ja pääses Eesti grupist esimesena edasi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riias peetavas korvpalli EM-finaalturniiri D-alagrupis teenis tähtsa võidu Tšehhi koondis, kes alistas Belgia 66:64 ja kindlustas alagrupist esimesena edasipääsu.

Pingelises kohtumises sai Tšehhi seitse minutit enne lõppu 57:47 ette, aga Belgia võttis kiirelt järgi ja läks neli ja pool minutit enne lõppu isegi ühe punktiga juhtima. Otsustavad hetked kuulusid aga taas Tšehhile ning matši tähtsaima viske tegi Tomaš Satoransky, kes viis tšehhid 35 sekundit enne lõppu 64:62 ette. Vabavisete virvarr ei muutnud enam mängu võitja osas midagi.

Tšehhi resultatiivseim oli 21 punktiga Jan Vesely, Belgiale tõi Jonathan Tabu 12 punkti.

Tšehhi tõusis nüüd D-grupis kolme võidu ja ühe kaotuse peale, Belgia jätkab kahe võidu ja kahe kaotusega. Lätil ja Leedul on võrdselt kaks võitu ning üks kaotus, Eestil võit ja kaks kaotust ja Ukrainal seni veel kolme kaotuse kõrvale võitu pole. Täna kohtuvad D-grupis veel Läti - Ukraina ning Eesti - Leedu.

A-grupis sai Serbia kindla 91:72 võidu Türgi üle, juba esimene veerandaeg võideti 30:14. Miroslav Raduljica tõi Serbiale 20 punkti, mängujuht Milos Teodosic lisas 17 punkti ja koduni 13 resultatiivset söötu. 13 söötu kordab ühtlasi ka EM-finaalturniiride rekordit. Türgile tõi kodustatud ameeriklane Bobby Dixon 16 punkti.

Serbia on A-grupi suveräänne liider nelja võiduga, Türgil on kaks võitu ja kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles