Mis peitub Kontaveidi edu taga?

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

TENNIS. 19-aastane Anett Kontaveit jõudis pärast oma senise karjääri kõige edukamat suure slämmi turniiri mõneks päevaks kodumaale. Eelmisel nädalal USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel neljandasse ringi jõudnud Kontaveidi sõnul oli eduka turniiri taga eelkõige paranenud füüsiline vorm, mille arvelt peakski ta uuel nädalal kerkima naiste edetabeli saja parema hulka ning tõusma uueks Eesti esireketiks.

Kontaveit alustas tänavuse hooaja USA lahtisi kvalifikatsiooniringist, kus ta noppis kolm võitu. Põhiringi jõudes alistas enne turniiri maailma edetabelis 152. kohal olnud Kontaveit kolmes ringis järjest vastavalt maailma 60., 31. ja 47. reketi. Alla tuli vanduda alles kaheksandikfinaalis, kus endine esireket ja praegu 23. positsiooni hoidev Venus Williams mängis eestlanna kindlalt üle. Enne Williamsiga kohtumist suure tähelepanu alla sattunud Kontaveit tunnistas, et eks pisut andis 2:6, 1:6 lõppenud mängus väike närv ikka tunda.

«Peaväljakul mängimine ja nii tugev vastane – see kõik muutis mind veidi närviliseks enne mängu. Aga arvan, et andsin endast selles olukorras parima ja mängisin oma parimat võimalikku tennist,» rääkis Kontaveit kaheksandikfinaalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles