Leedu peatreener napist võidust Eesti üle: meil oli lihtsalt rohkem õnne, muud midagi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Kazlauskas.
Jonas Kazlauskas. Foto: Tairo Lutter

Leedu sai Riias peetaval EM-finaalturniiril D-grupis üliraske 64:62 võidu Eesti üle, veetes suurema osa neljandast veerandajast kaotusseisus. Leedu peatreeneri Jonas Kazlauskase hinnangul olid väljakul võrdsed meeskonnad.

«Päris raske on sellise mängu järel midagi tarka öelda. Muud vahet polnudki, kui see, et meil oli rohkem õnne. Meie suurim probleem oli Jonas Valanciunase puudumine. Sellel algviisikul, kellega me nüüd alustasime, on väga erinev mängustiil ja omadused kui koos temaga. Peame asju rohkem muutma. Eesti mängis lihtsat, aga väga head kaitset. Nad vahetasid kate-kattest mängu puhul iga kord. Ja isegi meie normaalse kaitse vastu panid nad raskeid viskeid ära, sel juhul polegi midagi teha,» rääkis Kazlauskas pressikonverentsil.

Kui neljapäeval peetavas viimases voorus mängib Leedu Tšehhiga, siis ehk põnevaim vastasseis on Läti-Eesti, kus võitja pääseb play-off'i, kaotaja jaoks on turniir lõppenud. «Läti mängib kodus, see annab neile mõningase eelise. Oleme nende mõlemaga mänginud, aga nad on kõik nii erinevat stiili viljelevad meeskonnad, nii et minul on raske kummalegi eelist anda,» arvas Kazlauskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles