Endise F1 sõitja karm kriitika: kes vormel-1 sarjas sõita ei oska, kadugu koju

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastor Maldonado.
Pastor Maldonado. Foto: SCANPIX

Aastaid vormel-1 sarjas sõitnud Mark Webber kritiseeris sõitjaid, kes tulevad F1 sarja paksu rahakoti abil, mitte aga oma võimete tõttu, ning eelkõige suunas austraallane oma sõnavõtu Lotuse praeguse sõitja Pastor Maldonado suunas.

Vormel-1 sarjas pole saladus, et Venetsueelast pärit Maldonadol on rikkad sponsorid kohalikust naftakompaniist PDVSA-st. Aastatel 2002-2013 kuninglikus võidusõidusarjas sõitnud Webberi arvates ei peaks aga toetajate varakus olema see omadus, mille abil mehi sarjas hoitakse.

«Teame, et esikohtadele sõitvad mehed on kvaliteetsed, aga minu arvates on siiski probleem nende sõitjatega, kes tulevad sarja raha eest,» selgitas Webber oma mõttekäiku.

«Nad tulevad ja otsusvad põhimõtteliselt ise, millisesse meeskonda nad tahavad minna ja kas nad tahavad sinna ka jääda. Nagu Pastor Maldonado on teatanud: «Ma ei ole veel ära otsustanud, millisesse meeskonda ma lähen.» Millisel teisel spordialal toimivad asjad niimoodi? Kui sul pole tulemusi ette näidata, siis pole midagi teha, semu: hüppa oma ratta selga ja sõida ära koju,» kritiseeris Webber Maldonadot, kes on käesoleval hooajal sõidetud 12 etapist lõpetanud vaid neli sõitu.

Sõitjate üldarvestuses hoiab Maldonado hetkel 14. kohta, tema tiimikaaslane Romain Grosjean on üheksandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles