Nädalavahetusel selguvad motoringraja Eesti ja Balti meistrid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superbike start.
Superbike start. Foto: Rauno Kais

Laupäeval sõidetakse Põhja-Euroopa moodsaimal ringrajal, auto24ringil Eesti motoringraja meistrivõistluste viimane osavõistlus, kus kandikul saadaval topeltpunktid ning selguvad Eesti ja Balti meistrid. Lisaks on see etapp ka esmakordselt peetava meeskondliku võistluse «Team Fight Baltic Championship» finaalvõistlus.

Superbike klassis läheb oma 11-ndat meistritiitlit jahtima valitsev Eesti meister Hanno Velt, kes juhib kindlalt 122 punktiga ka tänavu. Talle järgnevad soomlane Tapio Pirilä ja Martin Pärtelpoeg võrdselt 76 punktiga ja kuna hooaja nõrgima sõidu tulemus arvestusse ei lähe ning kummalgi sõitjal on juba kaks nulli, siis vajavad nad kindlasti finaaletapilt punktilisa. Finaaletapil teeb comebacki ka Martin Pärtelpoja vend Karl, kes võib esimeste sõitjate hulgas kindlasti kaarte segada.

SuperStock 600 suhteliselt kindel liider on soomlane Valter Patronen (100 p), tema järgi tulevad Kristjan Sepa (72 p), Euroopas tegusid tegev Hannes Soomer (65 p), soomlane Aki Valkila (58 p) ja Kristian Beljaev (55 p), kellel kõigil on hea võimalus hooaeg medaliga lõpetada.

Külgvankritel juhivad valitsevad Eesti meistrid Eero Pärm – Mairon Meius (122 p), kes tänavu ka MM-etappidel osalenud. Viimane neist lõppes küll enne algust, sest tehnilise vea tõttu tuli väljasõit, mille tulemusena sai korvimees nii tõsiselt pihta, et võistlusele nad ei saanud. Eesti arvestuses järgnevad neile eelmisel etapil võidutsenud soomlased Petri Makkula – Tomi Koskinen (90 p) ja legendaarne Tarmo Tempel – Silver Kuusk (74 p).

Eesti karikavõistluste B1200 klassi kindel liider on Allan Meriküla, kes koos Superbike klassiga toimunud sõitudes väga häid sõite teinud. Eestlasele järgnevad aga kaks soomlast Mikko Koirikivi (77 p) ja Janne Koivuniemi (55 p). Väiksemas B600 klassis on esimene soomlane Miikka Kuosmanen (100 p), kes on  võitnud kõik sõidud, kus ta osales. Tema järel on aga 18 punkti kaugusel põnev trio Kaiko Kolkanen, Kristjan Karu ja soomlane Marko Vuorio, kes kõik mahuvad 2 punkti sisse.

Tänavasõitjate C-klassis juhib karikasarja Erki Anto (70 p), kellele järgnevad Siim Lekko (44 p) ja lätlane Juris Katkovs (43 p).

«Team Fight Baltic Championship» on Eesti meeskondadel kolmikjuhtimine, kui esimene on BIKER24 motospordiklubi (25 p), teine on Veltmotocenter/ Redmoto (20 p) ja kolmas Suzuki Team Estonia (16 p).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles